Caută
Close this search box.

Alexandru Muraru, deputat PNL: AUR încearcă să denatureze parcursul european al Republicii Moldova

aur

Deputatul PNL, Alexandru Muraru, susţine că anunţul participării AUR la alegerile anticipate din Republica Moldova şi eventuala intrare a partidului în Parlament reprezintă o tentativă de a denatura drumul europenizării a statului de peste Prut.

”În România, AUR a adunat un cumul de factori care să-l scoată în afara legii. Este de aşteptat că acelaşi comportament îl va avea şi peste Prut”, argumentează Muraru.

Deputatul liberal consideră că izolarea AUR peste Prut şi refuzul asocierii cu această formaţiune extremistă reprezintă cele mai bune soluţii în actualul context din Republica Moldova.

”Anunţul privind participarea AUR la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova este de fapt încercarea de a crea un nou capitol de destabilizare şi violenţă politică şi simbolică în fragila democraţie de peste Prut.

Adevăratul proiect al AUR peste Prut este de fapt acela de a denatura drumul europenizării Republicii Moldova”, afirmă deputatul PNL Alexandru Muraru.

El susţine că în România, AUR a alterat democraţia, a instigat permanent la ură şi la violenţă, iar de la tribuna Parlamentului s-au făcut declaraţii antisemite, xenofobe, de elogiere a criminalilor de război.

”În România, AUR a adunat un cumul de factori care să-l scoată în afara legii. Este de aşteptat că acelaşi comportament îl va avea şi peste Prut. Cetăţenii Republicii Moldova si autorităţile trebuie să ştie că, în România, AUR nu a avut absolut nicio contribuţie în Parlament, este un partid care se hrăneşte din ură şi care contribuie la destabilizarea societăţii, ceea ce ar servi interesului unor forte din Est.

AUR nu reprezintă valorile unionismului, ci valorile autohtonismului naţionalist care ne îndepărtează de Europa Occidentală”, afirmă deputatul liberal. Potrivit lui Muraru, Republica Moldova este cel mai important proiect al României în privinţa politicii externe.

”Republica Moldova trebuie sprijinită să îşi construiască, pas cu pas, traiectoria de stat membru cu drepturi depline în UE. Statul român îşi doreşte ca cetăţenii Republicii Moldova să sprijine forţele democratice, europene care au ca obiectiv şi susţin un viitor european.

Republica Moldova are nevoie în acest moment de sprijin real, consistent şi clar în privinţa dezvoltării şi integrării europene, nu de partide care duc de fapt o politică a instigării la ură, a violenţei şi extremismului”, a spus Alexandru Muraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri