Caută
Close this search box.

Alexandru Nazare: Suma pentru digitalizare este triplată în PNRR, 300 de milioane de euro

nazare

Suma prevăzută în forma actuală a Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru digitalizare este de 300 de milioane de euro, de trei ori mai mult decât iniţial, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, la postul B1 TV.

„Din punct de vedere al resurselor financiare, această formă a PNRR, pe care o vom depune săptămâna viitoare, prevede aproximativ 300 de milioane de euro pentru digitalizare.

Este de trei ori mai mult, este triplată suma faţă de varianta precedentă a PNRR şi practic acoperă mai toate nevoile de care ANAF, mai toate subiectele unde ANAF avea nevoie de finanţare. Inclusiv pentru Trezorerie, sunt bani în PNRR pentru digitalizarea Trezoreriei. Am pus bani în PNRR pentru acest lucru”, a spus Alexandru Nazare.

El a precizat că în PNRR sunt prevăzute resurse financiare inclusiv pentru digitalizarea vămilor şi a inspecţiei fiscale.

„Sunt bani şi pentru digitalizarea vămilor, bani pentru celebrele scannere, astfel încât să avem resurse, să avem scannere funcţionale.

Am regândit modul în care se face controlul, am întărit Antifrauda, inspecţia fiscală, toate aceste lucruri şi-au găsit resursa financiară în PNRR. Sperăm că această variantă va fi aprobată, ea conţine atât proiecte de investiţii cât şi reforme, şi că aceste lucruri vor porni”, a menţionat Alexandru Nazare.

Mecanismul este gândit pe şase piloni, şi anume: Tranziţie verde; Transformare digitală; Creştere inteligentă, sustenabilă şi favorabilă incluziunii, inclusiv coeziune economică, locuri de muncă, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare şi inovare, precum şi o piaţă internă funcţională, cu întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) puternice; Coeziune socială şi teritorială; Sănătate, precum şi rezilienţă economică, socială şi instituţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri