Caută
Close this search box.

Ameninţarea cu bombă întâi a fost folosită de Belarus, apoi trimisă pe mail

belarusul

Amenințarea cu bombă, prezentată de autoritățile din Belarus, ca motiv al deturnării unui avion de linie Ryanair, care transporta un jurnalist disident, să aterizeze la Minsk, a fost trimisă după ce avionul a fost deviat, a declarat furnizorul de servicii de email Proton Technologies AG, potrivit Reuters.

Autoritățile din Belarus au precizat că au somat avionul, care se afla în spațiul aerian al țării, să aterizeze în capitala Minsk, din cauza unei amenințări cu o bombă, din partea grupului militant islamist Hamas, primită prin email.

Hamas a negat că ar avea cunoștințe sau legături cu orice amenințare cu bombă.

Miercuri, grupul de cercetare din Londra, Dossier Center, a publicat ceea ce spunea că este un email, cu presupusa amenințare Hamas. Emailul a fost trimis la 24 de minute după ce autoritățile din Belarus au avertizat echipajul avionului că există o amenințare cu bomba.

Proton a refuzat să comenteze detaliile mesajului, dar a confirmat că emailul a fost trimis după ce avionul a fost deviat.

„Nu am văzut dovezi credibile că afirmațiile din Belarus sunt adevărate”, a declarat compania elvețiană într-un comunicat. „Vom sprijini autoritățile europene în investigațiile lor după primirea unei cereri legale.”

Jurnalistul Roman Protasevici și iubita sa, Sofia Sapega, au fost arestați la aterizarea avionului pe aeroportul din Minsk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri