Caută
Close this search box.

Amnesty International l-a făcut din nou pe Aleksei Navalnîi prizonier de conştiinţă

aleksei navalnîi

Amnesty International a anunţat vineri că îi va acorda din nou statutul de ‘prizonier de conştiinţă’ lui Aleksei Navalnîi, pe care i l-a retras în 24 februarie din cauza unor afirmaţii din trecut ale disidentului rus în care acesta instiga la ură, transmite Reuters.

”În urma unei evaluării atente, Amnesty International a decis să îl redesemneze pe Aleksei Navalnîi drept un ‘prizonier de conştiinţă’ Amnesty International a luat (în 24 februarie) o decizie greşită şi cere scuze pentru impactul negativ pe care aceasta l-a avut asupra lui Aleksei Navalnîi personal şi asupra activiştilor din Rusia şi din restul lumii care fac campanie neobosit pentru eliberarea lui”, indică ONG-ul internaţional, într-o declaraţie pe e-mail trimisă agenţiei de presă britanice.

Navalnîi a fost criticat pentru declaraţii împotriva imigraţiei ilegale şi pentru participarea la un marş al naţionaliştilor în urmă cu câţiva ani.

Aleksei Navalnîi (44 de ani) este încarcerat de la jumătatea lunii ianuarie, mai exact de la revenirea sa în Rusia din Germania, unde a primit îngrijiri după ce fusese otrăvit în luna august cu agent neurotoxic Noviciok de uz militar, otrăvire de care el acuză Kremlinul. Ulterior, disidentul a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare într-un caz de fraudă datând din 2014, pe care îl denunţă ca fiind orchestrat politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri