Caută
Close this search box.

Arhiepiscopia Tomisului: Nu există doctorate plagiate coordonate de ÎPS Teodosie

îps teodosie

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat că nu există doctorate plagiate, sub îndrumarea Înalt Prea Sfințitului Teodosie (IPS), iar din tezele de doctorat invalidate de CNATDCU nu toate au decizii definitive. „(…) din anul 2016 și până în prezent, ÎPS Teodosie, ca îndrumător, a avut invalidate un număr de opt teze de doctorat, conform deciziei întâi a CNATDCU, adică nu sunt invalidate definitiv”, arată sursa citată.

Arhiepiscopia Tomisului a reacționat astfel la acuzațiile aduse Școlii Doctorale de Teologie, din cadrul Universității Ovidius.

„Conducătorii de doctorat nu au studenți-doctoranzi peste limita legală. Conform articolului 19 din Regulamentul instituțional de organizare a studiilor doctorale în cadrul Universității << Un conducător de doctorat poate îndruma la UOC maximum 20 doctoranzi, indiferent de stadiul în care se află studenții-doctoranzi >> .

Actualmente, IPS Teodosie are 17 doctoranzi, iar ceilalți profesori nu depășesc limita de 20 de doctoranzi, cum eronat a fost prezentat public”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.

Sursa citată a menționat că ÎPS Teodosie a avut invalidate opt teze de doctorat, de către CNATDCU, dar nu toate deciziile sunt definitive. Deci unele sunt invalidate definitiv. Una, cum spune Arhiepiscopia.

„Referitor la invalidările prezentate public, din anul 2016 și până în prezent, ÎPS Teodosie, a îndrumător, a avut invalidate un număr de opt teze de doctorat, conform deciziei întâi a CNATDCU, adică nu sunt invalidate definitiv.

În această faza, CNATDCU propune diferite modificări necesare tezelor, după care tezele sunt reanalizate. Din cele opt teze, două au fost deja confirmate pozitiv și doctoranzii au primit titlul de doctor, cinci sunt în curs de modificare, urmând a fi reanalizate și doar una a fost invalidată definitiv, CNATDCU considerând că teza nu a fost modificată corespunzător”, a explicat Arhiepiscopia Tomisului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri