Caută
Close this search box.

Avertizări de inundații în mai multe județe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, duminică, o atenţionare de inundaţii pentru râuri din bazinul hidrografic Someşul Mic, pe raza judeţului Cluj.

Cod galben este valabil până la ora 24.00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă în zona înaltă montană şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Someşul Mic, bazin superior amonte S.H. Apahida, judeţul Cluj.

De asemenea, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă în zona înaltă montană şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Vedea, bazin superior, amonte S.H. Văleni, Teleorman, bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, judeţele Argeş, Olt și Teleorman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri