Un bărbat din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost reținut după ce a postat pe un grup de Facebook un filmuleț în care apare ținând în mână un pistol, pentru „dușmani”. Mai mult, el trage două focuri în aer, pentru a demonstra că arma nu este un fals.
Potrivit Bistrițeanul, pe grupul de Facebook „Bistrița Trezește-te” a fost publicat un video neobișnuit – un bărbat aflat lângă un BMW și ținând în mână un pistol se laudă că nu e un „nimeni în drum”. El le transmite „dușmanilor” săi că are un pistol special pregătit pentru ei. Mai mult, el trage câteva focuri în aer.
Poliția Județeană Bistrița-Năsăud a transmis că, după apariţia înregistrării video, poliţiştii au făcut trei percheziţii domiciliare şi au stabilit că este vorba despre un bărbat de 33 de ani din Chiraleş, iar arma nu este una letală.
Poliţiştii au constatat că bărbatul nu este autorizat să deţină arme şi muniţii din categoriile celor supuse autorizării. Pistolul folosit este unul neletal supus autorizării şi aparţine unui bărbat de 25 de ani din Lechinţa, pe care acesta l-ar fi achiziţionat din Germania şi l-ar fi introdus fără drept în ţară în luna aprilie a acestui an„, se menţionează într-un comunicat transmis Agerpres.
Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
De asemenea, poliţiştii au întocmit un dosar penal cu privire la infracţiunile de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi complicitate la uzul de armă fără drept.
302 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here