Caută
Close this search box.

Belarus şi Letonia îşi expulzează reciproc tot personalul din ambasade

belarus

Letonia l-a expulzat luni pe ambasadorul Belarusului și întreg personalul ambasadei belaruse, ca răspuns la demersul similar făcut în aceeași zi de regimul de la Minsk, a anunțat luni Ministerul leton de Externe.

Întreaga Europă fierbe de furie, după ce Belarusul a deturnat un avion al companiei aeriene Ryanair, de pe o rută a UE, plecat de la Atena cu destinația Vilnius, ambele țări membre UE, forțat să aterizeze din ordinul lui Alexandr Lukașenko pe aeroportul din Minsk sub pretextul unei amenințări cu bomba, pentru a-l putea aresta pe jurnalistul Roman Protasevici.

Belarus l-a expulzat pe ambasadorul Letoniei la Minsk şi întreg personalul ambasadei, informează agenţia de presă belarusă Belta.

Decizia a fost anunţată de Ministerul belarus de Externe, care a precizat că un singur membru al personalului tehnico-administrativ are permisiunea de a rămâne în Belarus pentru a avea grijă de clădirea ambasdadei letone, precizează Reuters.

Minskul a acuzat autoritățile letone că au înlocuit steagul Belarusului cu cel al opoziției, la Campionatul Mondial de Hochei, potrivit AFP, informează Europa lliberă.

„Ambasadorului leton i s-a cerut să părăsească țara, în termen de 24 de ore. Tot personalul diplomatic, administrativ și tehnic al ambasadei este de asemenea invitat să părăsească Belarusul, în 48 de ore”, a declarat ministrul afacerilor Externe, Vladimir Makeï, citat de agentia de presa Belta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri