Şefii diplomaţiilor rusă şi americană, Serghei Lavrov şi Antony Blinken, au convenit miercuri, la capătul unei convorbiri telefonice, să se întâlnească săptămâna viitoare în Islanda, la Reykjavik, în marja summitului Consiliului Arcticii, a anunţat Moscova, potrivit France Presse.

„Serghei Lavrov şi Antony Blinken au convenit să organizeze o reuniune separată în cadrul acestui summit pentru a examina problemele cheie ale relaţiilor bilaterale şi ale agendei internaţionale”, a indicat Ministerul de Externe rus într-un comunicat citat de Agerpres.

Cu ocazia acestei convorbiri telefonice a fost abordat şi calendarul altor contacte ruso-americane pentru perioada următoare, inclusiv propunerea Washingtonului de a organiza un summit ruso-american, se menţionează în acelaşi comunicat postat pe site-ul oficial al MAE rus.

Anterior, preşedintele american Joe Biden afirmase că speră să se întâlnească cu Vladimir Putin în timpul călătoriei sale în Europa în iunie.

În cursul convorbirii telefonice de miercuri, cei doi miniştri de externe au abordat de asemenea situaţia legată de Coreea de Nord, programul nuclear iranian şi „stabilitatea strategică”, potrivit Moscovei. Reuniunea ministerială a Consiliului Arcticii va avea loc pe 20 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here