Caută
Close this search box.

Captură record de heroină în România – 1.452 kg, în valoare de 45 de milioane de euro

Procurorul-şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Oana Daniela Pâţu, a anunţat, joi, o captură record de heroină, 1.452 kilograme, cea mai mare cantitate indisponibilizată vreodată în România şi a doua din Uniunea Europeană.

Drogurile au fost introduse în ţară, în Portul Constanţa, de o grupare infracţională formată din cetăţeni români şi străini.

„Drogurile, cu o înaltă puritate, au o valoare de comercializare pe piaţa neagră de peste 45 de milioane de euro şi au fost transportate în containere care au ajuns în Portul Constanţa pe cale maritimă. Heroina a fost încărcată în Iran şi avea ca destinaţie ţări din vestul Europei”, a explicat Pâţu.

Ea a afirmat, citată de News.ro, că ancheta a confirmat folosirea de rute alternative pentru aducerea drogurilor în Europa, inclusiv a Portului Constanţa.

„Ţara noastră rămâne însă o ţară de tranzit pentru astfel de cantităţi de droguri şi având în vedere componenta transfrontalieră a fenomenului este importantă cooperarea internaţioanlă cu autorităţile judiciare şi poliţieneşti din ţările europene, dar şi din alte ţări ale lumii”, a subliniat Pâţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri