Caută
Close this search box.

Cătălin Denciu, medicul-erou de la Piatra Neamţ, s-a întors acasă

cătălin denciu

Cătălin Denciu, medicul de 48 de ani care a suferit arsuri grave în incendiul izbucnit în secția COVID de la Spitalul Județean Piatra Neamț, a fost externat din unitatea medicală din Belgia.

Potrivit unor apropiați ai familiei Denciu, medicul, împreună cu soția sa, au revenit acasă, la Piatra Neamț, înainte de sărbătorile pascale.

Cătălin Denciu a fost rănit foarte grav, în incendiul izbucnit pe 14 noiembrie, în spitalul din Piatra Neamț, având arsuri de gradul 2 și 3 pe 40% din suprafața corpului. Autoritățile române au decis să-l transfere de urgență, cu un avion, la Spitalul Militar Regina Astrid, din Belgia.

Din cauza severității rănilor, medicului Denciu i-a fost indusă coma forțată, timp de trei săptămâni. Abia în ianuarie 2021, a fost externat de la terapie intensivă, într-un salon al spitalului unde a început recuperarea. Procesul va dura încă o perioadă îndelungată.

Soția l-a însoțit în spitalul belgian, unde a locuit într-o cameră destinată personalului militar. După o scurtă vacanță în România, cei doi soți ar urma să se întoarcă, pentru a continua tratamentul de recuperare, la Spitalul Sfântul Luca din Belgia, acolo unde Cătălin Denciu a lucrat ca anestezist, înainte de a se întoarce în România, la spitalul din Piatra Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri