Caută
Close this search box.

Ce costum de baie este ideal pentru fiecare tip de corp

Înainte de a planifica acea excursie la mare mult așteptată, trebuie întâi să găsești costumul de baie perfect. Principala dificultate constă însă în găsirea costumului de baie care să îți accentueze trăsăturile bune, în timp ce ascunzi orice imperfecțiuni mici pe care le-ai putea avea.

Varietatea diferitelor stiluri, atât clasice, cât și noi, tendințe, culori moderne te pot face să te simți nedumerită. Nu este nevoie să intri în panică! Secretul este să alegi un costum de baie care se potrivește cel mai bine formei corpului tău.

Forma corpului de tip A „Triunghi”

Ai o formă triunghiulară a corpului dacă ai umeri subțiri, o talie bine definită, iar șoldurile sunt mai mari decât bustul.
Deoarece corpul inferior este mai mare decât corpul superior, cheia este să echilibrezi vizual silueta, subliniind jumătatea superioară și distrăgând atenția de la cealaltă jumătate.
Partea de sus așadar trebuie să scoată în evidență bustul. Un sutien push-up este ideal pentru sâni mai mici, în timp ce un sutien balconnet va evidenția bustul mai mare. Alege un sutien cât mai voluminos.
Un bikini simplu este mai bun, dar nu cu o acoperire prea mare pentru a evita un aspect „voluminos”. Te sfătuim să optezi pentru un bikini fără noduri la șolduri, nu prea îngust și nici prea mare în lateral.

Forma corpului de tip V „Triunghi invers”

Ai o formă a corpului de tip V când umerii tăi sunt mai lați decât șoldurile.
Silueta este atletică, de obicei bustul și fundul sunt mici. Costumul de baie care ți se potrivește cel mai bine îți va face silueta să pară mai feminină.
Alege un sutien triunghiular pentru a-ți sublinia decolteul, cu sau fără armături sau material de căptușire în funcție de mărimea bustului tău și cu bretele de tip spaghete, legate la gât.
Un bikini scurt, zburlit sau lat, cu noduri pe laturi, modele, ciucuri, franjuri, dungi verticale, alege așadar elemente care să adauge interes și atenție părții inferioare a corpului.

Forma corpului de tip H „dreptunghi”

Ai o formă a corpului de tip H dacă umerii și șoldurile sunt la fel de late și talia este aproape inexistentă.
Figura ta va fi așadar destul de dreaptă, cu câteva curbe, rezultând un aspect androgin. Cheia este să alegi un costum de baie care să îți redefinească talia și să adauge volum corpului superior și inferior.
Pentru partea de sus alege o formă triunghiulară de sutien, pentru a contracara perpendicularitatea umerilor, cu sau fără căptușeală, simplu sau push-up. Poți avea accesorii, cum ar fi franjuri, volane, precum și imprimeuri geometrice cu teme tropicale, florale care măresc bustul. Pentru a adăuga feminitate stilului, te sfătuim să porți un top balconett foarte feminin.
Pentru partea de jos, alege orice lucru care oferă plinătate curbelor, cum ar fi marginile zburlite sau nodurile laterale. Imprimările grafice sunt, de asemenea, o opțiune bună.

Forma corpului „rotund” de tip O

Ai o formă a corpului de tip „O” dacă ai curbe complete, cu burta, fundul și șoldurile rotunjite, un decolteu generos și o talie cu definiție redusă.
Dacă ai o siluetă voluptuoasă, este mai bine să profiți de ea! Aliatul tău pe plajă este un costum de baie care îți subliniază decolteul, îți definește talia și îți abate atenția de la abdomen.


În partea de sus alege un sutien dat pe după gât, care susține și îmbunătățește decolteul. Culoarea este foarte importantă, dar evită orice lucru prea strălucitor.
Pentru partea de jos alege un bikini complet, care poate fi ridicat pentru a ascunde o parte din burtă. Părțile inferioare sunt cu talie înaltă pentru a-ți defini talia și, cel mai important, pentru a oferi un aspect retro!

Un costum de baie dintr-o singură piesă este adesea ales de femeile cu forma corpului „O” pentru a oferi un aspect bine definit. Alege un costum de baie cu armături și imprimeuri potrivite, mai degrabă decât nuanțe sălbatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri