Caută
Close this search box.

Ce spune Traian Berbeceanu despre noul şef al Poliţiei Române

traian berbeceanu

Traian Berbeceanu, fostul prefect al Capitalei și unul dintre cei mai respectați polițiști, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia, a salutat numirea chestorului Benone Matei, în fruntea Poliției Române.

„O decizie excelentă a domnului prim ministru Florin Cîţu!

Chestorul de poliție Matei Benone este, probabil, cel mai bun ofițer de poliție aflat în activitate!

Un exemplu de onoare, cinste, loialitate și profesionlism!

Felicitări și mult succes, domnule Inspector General!”, a scris Berbeceanu, pe pagina sa de Facebook.

Chestorul Benone Matei a fost numit de premierul Florin Cîţu șeful Poliției Române, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. El conducea Direcția de Operațiuni Speciale, din Poliție.

Benone Matei a primit gradul de chestor de poliție în noiembrie 2020, de la președintele Klaus Iohannis.

Traian Berbeceanu este unul dintre cei mai respectați polițiști români, fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia, poziție în care mai mulți procurori au fabricat probe, pentru a obține înlăturarea sa.

Deși aceștia din urmă au fost condamnați în prima instanță, procesul este suspendat și se așteaptă un verdict de la CJUE, între timp Berbeceanu a ajuns șeful de cabinet al ministrului de Interne.

Traian Berbeceanu a lucrat în Poliție timp de 25 de ani, până la pensionarea sa din 2018, și a condus Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia între anii 2005 și 2013, până la punerea sa sub învinuire. În 2007, a primit distincția de polițist al anului în România, pentru destructurarea mafiei fierului vechi din Hunedoara, în dosarul denumit „Hidra”, aminteşte Ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri