Caută
Close this search box.

Chestorul Liviu Vasilescu, cel care negocia cu Clanul Duduianu, a fost numit la Direcţia Generală Anticorupţie din MAI

liviu vasilescu

Ministerul Afacerilor Interne anunță că fostul șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu, a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție. Vasilescu a demisionat în septembrie 2020 după ce în ziarul Adevărul au apărut imagini cu șeful de atunci al Poliției în care se negociază cu liderii clanului interlop Duduianu conditiile în care capul grupării infracționale Emi Pian urma sa fie înmormântat.

Considerat profesionist de mulți dintre colegii cu care G4Media.ro a stat de vorbă, Liviu Vasilescu a preluat funcția de șef al Poliției Române pe fondul demisiei lui Ioan Buda, după un alt scandal celebru, cazul Caracal. Vasilescu a fost numit de Viorica Dăncilă.

Vasilescu a fost și directorul Direcției e Operațiuni Speciale, care a realizat interceptări și filaje pentru DNA. A fost considerat un profesionist de către procurorii anticorupție, fiind apreciat în special pentru faptul că a păstrat secretul anchetelor iar informațiile despre investigațiile în curs nu au ajuns la politicieni.

În aprilie 2018, în timpul Guvernului PSD, IGPR anunţa că chestorul de poliţie Liviu Vasilescu, director al Direcţiei Operaţiuni Speciale, a preluat, „cu acordul său”, funcţia de director al Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Schimbarea lui Liviu Vasilescu s-ar fi făcut la presiunile lui Liviu Dragnea, potrivit unor surse.

Redăm mai jos un fragment din comunicatul Ministerului de interne:

”Începând de azi, 27 mai, prin numirea la conducerea Direcției Generale Anticorupție a domnului Liviu Vasilescu, chestor principal de poliție, în vârstă de 53 de ani, se face încă un pas important în atingerea obiectivului asumat de a construi instituții puternice și eficiente.

Este vorba despre un polițist cu o vastă experiență operativă și managerială (30 de ani în Poliția Română), o persoană respectată în sistem.

Timp de 10 ani, între anii 1995 – 2005, noul director general al DGA a lucrat în domeniul combaterii criminalității organizate (liniile de muncă antidrog și prinderi în flagrant), ocupând funcții de conducere timp de 5 ani, coordonând acțiuni operative importante, finalizate cu rezultate deosebite.

Timp de 13 ani, între anii 2005 – 2018, a condus Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română (DOS), dezvoltând practic această structură la un nivel comparabil cu structuri similare din alte state.

De asemenea, pentru ocuparea funcției de Director General Adjunct al Direcției Generale Anticorupție, a fost numită doamna Manuela Elena Popescu, comisar- șef, în vârstă de 45 de ani.

În cei 22 de ani de carieră, a ocupat gradual, diverse funcţii operative, atât la nivel de execuţie, cât şi de conducere, având o bogată experiență profesională și rezultate deosebite ale muncii în domeniul anticorupție.

Experienţa şi profesionalismul său au fost recunoscute inclusiv în afara României, ca expert şi formator anticorupţie, în cadrul multor proiecte internaţionale desfăşurate sub egida Consiliului Europei, O.N.U, O.S.C.E, CEPOL şi Academiei Internaţionale Anticorupţie-Viena.

Totodată, a participat nemijlocit şi a coordonat multiple acţiuni de combatere a corupţiei, dintre care amintim „Frontiera-2011”, „Cărbunele-2015”, „Mită în învăţământ”-2015, „Piaţa de documente de identitate”-2015, „Contrabandă pe Vest” , „Permise Suceava-2020”, „ITP” -2021, și nu în ultimul rând, cel mai recent caz, cel privind faptele de corupție imputate celor 25 de lucrători din cadrul IPJ Sibiu -„Rutiera Sibiu”-2021.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri