Caută
Close this search box.

China vrea să rupă coeziunea comunităţii de servicii secrete Five Eyes

five eyes

Cu bună-ştiinţă, China să creeze divizii, în cadrul alianței de elită de intelligence „Five Eyes”, de partajare a informațiilor.

Aceasta s-ar putea realiza prin stabilirea unor relații mai strânse cu guvernul de stânga al premierului din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, potrivit unor analişti de la Gatestone Institute.

Alianța Five Eyes, care cuprinde SUA, Canada, Marea Britanie, Australia și Noua Zeelandă, datează din cel de-al doilea război mondial, când un număr de aliați-cheie au decis să împărtășească informații, în încercarea lor de a învinge Germania nazistă și Japonia, informează publicaţia FinancialIntelligence.ro.

Astăzi, menținerea cooperării de partajare a informațiilor între cele cinci națiuni anglofone este considerată esențială pentru combaterea amenințării reprezentate de statele autocratice, precum Rusia și China comunistă.

Supraviețuirea alianței în forma sa actuală este, însă, amenințată, după ce administrația Jacinda Ardern a anunțat că face din relațiile comerciale îmbunătățite cu Beijingul prioritatea sa, mai degrabă decât să își mențină sprijinul pentru Five Eyes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri