Caută
Close this search box.

Ciolacu, după întâlnirea cu Cîţu: Nu am avut plăcerea de a avea acces la PNRR

ciolacu

Marcel Ciolacu a declarat, înaintea întâlnirii de joi la Guvern cu premierul Florin Cîţu pentru discuţii despre PNRR, că PSD nu are nicio problemă să vină la Guvern ca să abordeze acest subiect pentru că este vorba de un Plan Naţional de Redresarea şi Rezilienţă al României şi al românilor, nu al unui partid sau al unui Executiv.

El a mai spus că Planul a fost deja de două ori respins de Comisia Europeană. Ulterior întrevederii cu prim-ministrul, liderul PSD a precizat că nu a avut plăcerea să aibă acces la PNRR şi i-au fost prezentate doar nişte principii şi viziuni.

„Din punctul nostru de vedere, în continuare PNRR nu are o coerenţă şi o viziune clară a anilor pe care îi trăim în acest moment şi a motorului economic din toată Europa”, a adăugat Ciolacu, citat de News.ro.

Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat despre faptul că Marcel Ciolacu a spus că nu a avut acces la PNRR la întâlnirea cu prim-ministrul, că nu vrea să comenteze „despre capacitatea de înţelegere a celor cu care discutăm”.

Şeful Guvernului a adăugat că în discuţiile cu sindicatele, patronatele şi social-democraţii de joi au fost discutate toate capitolele Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi partea de reforme prevăzută în document.

„Nu am avut plăcerea de a avea acces la PNRR. Ne-au fost prezentate nişte principii şi care ar fi viziunea. Avem o propunere de a discuta mai aprofundat cu specialiştii, de a găsi căi de absorbţie a acestor bani. D

in punctul nostru de vedere, în continuare PNRR nu are o coerenţă şi o viziune clară a anilor pe care îi trăim în acest moment şi a motorului economic din toată Europa. Nu cunoaştem concret ce granturi vor merge către IMM, nu cunoaştem reformele pe zona de pensii. Sperăm să ne revinăm tuturor acestor informaţii. Suntem totuşi demnitari.

Aşteptăm totuşi PNRR să îl primim şi să discutăm cu specialiştii în fiecare domeniu. Am asistat cu toţii la un efort de centralizare al PNRR. Noi venim cu ideea descentralizării PNRR, nu în pixul unui ministru, bun sau rău, cum este el. Pe noi ne interesează acest PNRR să fie cât mai transparent şi mai descentralizat.

Posibil că eu cu domnul premier să nu mai am o întâlnire directă, dar sunt convins că partenerii sociali şi specialiştii vor avea întâlniri. Domnul Dumitru Costin a lăsat un material în ceea ce priveşte reformele.

A fost o caracterizare un pic superficială, dar s-a finalizat cu o promisiune. Totul este cu vom face în viitor. Eu rămân acelaşi Marcel Ciolacu. Am venit cu propuneri ca să fim de ajutor”, a afirmat Ciolacu, după întâlnirea cu premieru Florin Cîţu de la Palatul Victoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri