Caută
Close this search box.

Coaliţia va alege un nou avocat al poporului până la finalul sesiunii parlamentare

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban, afirmă că obiectivul coaliţiei este alegerea unui nou Avocat al Poporului până la finalul sesiunii parlamentare.

El a precizat, însă, că, în cadrul coaliţiei, nu s-a luat încă o decizie în privinţa candidatului pentru această demnitate, conform Agerpres.

„Întâi trebuie să finalizăm procedura de demitere a Avocatului Poporului. (…) Nu am luat încă o decizie, şi noi avem propunerea noastră în cadrul coaliţiei. Vedem dacă USR PLUS vine cu o propunere, vom decide.

Am decis ieri în coaliţie să solicităm reprezentanţilor noştri în comisiile juridice să finalizeze raportul, astfel încât, la prima reuniune a plenului, să putem să dezbatem acest punct”, a declarat Orban la Parlament.

El a subliniat că pentru funcţia de Avocat al Poporului nu sunt propuşi oameni politici, ci „specialişti în drept”.

„Candidatura prezentată săptămâna trecută era o candidatură foarte serioasă, cu o experienţă vastă. (…) În ceea ce priveşte noul candidat, mărturisesc că nu m-am documentat, n-am văzut CV-ul şi nu am o analiză.

E profesor universitar, încă nu avem o analiză pe această candidatură, vom discuta. Noi trebuie să convenim şi vedeţi că nu sunt propuşi oameni politici, sunt propuşi specialişti în drept, cu experienţă vastă în domeniul drepturilor omului pentru că ne interesează să punem un Avocat al Poporului care să fie avocatul poporului, nu avocatul Puterii. Obiectivul nostru este alegem noul Avocat până la finalul sesiunii”, a explicat liderul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri