Caută
Close this search box.

Codrin Ştefănescu spune că Iosif Buble este singurul jurnalist curajos. „Prietenul meu de-o viaţă!”

Codrin Ştefănescu

Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD și cel mai înfocat susțînător al lui Liviu Dragnea, ține să anunțe că jurnalistul Iosif Buble „este prietenul meu de o viață”. Buble este patronul site-ului Ştiri pe surse.

„Iosif Buble – jurnalistul curajos care pune întrebări incomode la Cotroceni! De fapt, singurul! Patronul agenției de presă Stiripesurse! Prietenul meu de o viață! La mulți ani, Ioska! Astăzi e ziua ta!”, a scris Ștefănescu, pe Facebook.

Iosif Buble a încasat sute de mii de euro în anul 2020, din partea PSD. Contractele au fost semnate pe patru firme, fiind evidențiate în declarația de avere a soției sale, deputatul PSD Diana Tușa.

Buble a încheiat contracte cu PSD, pe patru firme: CURS SRL (care realizează sondaje de opinie), European Business Environment (care editează Ştiri pe surse), Online Research SRL și Blau Karotte.

Prin primele două firme, Buble a semnat 18 contracte cu PSD, în valoare de aproximativ 700.000 de lei. Acești bani reprezintă doar contractele a căror sumă a fost dezvăluită, însă sunt și contracte cu durata de un an de zile, a căror valoare nu este specificată.

Multe dintre contracte, cu sume mai mici, de zeci de mii de euro, au fost semnate în luna august, cu numeroase filiale PSD, și au vizat cel mai probabil campania pentru alegerile locale.

Iată contractele semnate de CURS cu PSD și filiale locale ale PSD, până la alegerile locale. Contractele semnate pentru alegerile generale nu apar încă în declarația de avere a Dianei Tușa.

 

Iosif Buble a semnat și alte numeroase contracte, prin celelalte două firme, cu cabinete parlamentare. Diana Tușa nu a menționat cui aparțin aceste cabinete parlamentare.

Valoarea acestora este între 1.000 și 2.000 de lei pe lună. Fostul deputat PSD Cristian Rizea a dezvăluit recent că îl plătea pe Iosif Buble cu 1.000 de lei pe lună, „fără factură, fără chitanță”.

În perioada guvernării PSD, Buble a avut contracte și cu mari companii de stat, precum Tarom, Transgaz, Poșta Română. El a preluat de altfel întreg bugetul de publicitate al Tarom.

„Site-ul stiripesurse.ro a primit bani, în perioada stării de urgență, pentru a promova compania TAROM – mai exact, curse aeriene înspre Londra, în condițiile în care zborurile spre această destinație erau suspendate.

Practic, 100% din bugetul de publicitate al companiei aeriene a fost direcționat către firma European Business Environment SRL, deținută de soțul deputatei PSD Diana Tușa”, scria Libertatea, în luna iulie.

Libertatea l-a contactat pe Iosif Buble, pentru a afla cum explică faptul că site-ul său a primit bani de la compania cu capital de stat, pentru a face reclamă unui serviciu inexistent. Auzind întrebarea, Buble a închis telefonul.

În declarația de avere, Tușa mai menționează că Iosif Buble și-a cumpărat trei apartamente în București, în anii 2018 și 2019, perioadă în care PSD a avut guvernarea.

Tusa mai mentioneaza ca sotul ei, Iosif Buble, detine in mai multe conturi bancare aproximativ 1.000.000 de lei.

Diana Tusa a fost realeasă deputat PSD la alegerile din 6 decenbrie, ea candidând pe listele PSD Bucuresti. Tuşa este de altfel şi prietenă bună cu Gabriela Firea.

Anterior, a făcut parte din grupul de interese Andrei Chiliman – Vlad Moisescu, de la Sector 1, anchetaţi pentru fapte de corupţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri