Caută
Close this search box.

Colosseumul din Roma va avea o podea retractabilă

Colosseum

Proiectul pentru construirea unei podele retractabile în Colosseum a fost aprobat. Va permite vizitatorilor să stea în centrul arenei, dar va avea și rol de protecție pentru tunelurile de sub aceasta.

Proiectul prevede ca podeaua să fie făcută din lemn, dar să fie foarte performantă, și să se poată retracta și roti în orice direcție, pentru ca lumina naturală și aerul să pătrundă în camerele de sub arenă.

Totodată, scopul este și ca podeaua să poată fi retractată dacă autoritățile decid să aducă modificări suplimentare arenei. Contractul a fost câștigat de firma de arhitectură Milan Ingegneria și se ridică la aproape 19 milioane de euro.

“După finalizarea lucrărilor, vizitatorii vor putea admira măreția acestei arene. Este un proiect extrem de ambițios care va ajuta la conservarea structurii, permițând în același timp să ne întoarcem la imaginea inițială a Colosseumului”, a declarat ministrul Italian al Culturii, conform Biziday.

Acesta a precizat că noua podea va permite și organizarea unor evenimente culturale. Lucrările sunt programate să fie finalizate în anul 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri