Caută
Close this search box.

Coreea de Nord amenință SUA cu „o criză ce nu va putea fi controlată”

Coreea de Nord a lansat un avertisment la adresa Statelor Unite cu privire la „o criză care nu va putea fi controlată în viitorul apropiat”.

Totodată, Phenianul acuză Coreea de Sud că a lansat o „provocare intolerabilă” la adresa sa, informează Digi24.

Coreea de Nord a lansat o serie de critici la adresa președintelui Statelor Unite, Joe Biden, după ce acesta a declarat în fața Congresului că programul nuclear al Phenianului reprezintă „o amenințare serioasă la adresa securității SUA și a securității întregii lumi”.

După ce Departamentul american de Stat a numit țara comunistă ca fiind „unul dintre cele mai represive și totalitare state din lume”, Phenianul a acuzat Statele Unite de „șicane politice”.

Mai mult, Lim Yo Jong, sora liderului nord-coreean, Kim Jong-un, a amenințat Coreea de Sud că va suferi „consecințe”, dat fiind că dezertorii nord-coreeni încă trimit pliante anticomuniste către Coreea de Nord de pe teritoriul Sudului.

Secretarul de presă al lui Joe Biden a anunțat vineri că Administrația de la Washington a finalizat o revizuire a politicilor față de Phenian.

Biden și omologul său sud-coreean, Moon Jae-in, se vor întâlni la Washington la sfârșitul acestei luni.

Răspunzând comentariilor Departamentului de Stat cu privire la drepturile omului în țara comunistă, Ministerul de Externe de la Phenian a declarat că SUA „nu au nici măcar dreptul să discute drepturile omului”.

„SUA, unde oamenii nevinovați își pierd viața din cauza inegalității sociale și a rasismului în fiecare zi, unde 580.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului, este ea însăși un deșert al drepturilor omului”, se arată în comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri