Caută
Close this search box.

Coreea de Nord susţine că vecinii din sud le-ar putea trimite Covid-19 cu manifestele de propagandă lansate peste graniță

coreea de nord

Coreea de Nord își avertizează cetățenii să nu citească manifestele trimise cu balonul peste graniță, din Coreea de Sud, spunând că ar putea să fie purtătoare de coronavirus, scrie The Guardian, citând agenția sud-coreeană Yonhap.

Ziarul de stat Rodong Sinmun din Coreea de Nord a îndemnat cetățenii să nu se atingă de manifeste: „Chiar dacă observăm un obiect ciudat purtat de vânt, trebuie să îl privim ca pe un posibil mod de transmitere a virusului răzbunător, nu ca pe un fenomen natural”, potrivit Yonhap.

Ziarul le cere oamenilor „să gândească și să se comporte” în acord cu regulile împotriva coronavirusului.

Avertismentul a venit în aceeași zi în care poliția sud-coreeană a făcut percheziții la biroul unui activist, care spune că folosește baloane, pentru a lansa sute de mii de manifeste de propagandă în Coreea de Nord, sfidând astfel o lege recentă.

Activistul Park Sang-hak, un cunoscut dezertor nord-coreean, este prima persoană care va fi anchetată potrivit noii legi, intrate în vigoare în martie.

Manifestele de propagandă au devenit o nouă sursă de tensiuni între cele două țări, spune Digi24, Coreea de Nord considerându-le ca pe o provocare și amenințând cu măsuri de răspuns.

Poliția metropolitană din Seul a declarat că perchezițiile la biroul activistului Park Sang-hak au legătură cu anunțul acestuia că grupul condus de el a lansat săptămâna trecută peste graniță baloane cu 500.000 de manifeste, 5.000 de bancnote de 1 dolar și 500 de broșuri despre nivelul de dezvoltare economică a Coreei de Sud.

Activistul, care a devenit celebru în urma campaniilor sale de a trimite manifeste peste graniță, care durează de câțiva ani, a confirmat perchezițiile poliției. El le-a spus jurnaliștilor că va continua să lanseze baloane cu manifeste, în ciuda legii care pedepsește astfel de acte cu până la trei ani de închisoare.

„Chiar dacă primim trei ani de închisoare sau 30 de ani de închisoare… vom continua să trimitem manifeste care să le arate compatrioților noștri săraci și înfometați din Coreea de Nord adevărul” despre guvernul autoritar, a declarat Park.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri