Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a două persoane fizice, reprezentanți ai unui club de fotbal din municipiul Arad, pentru mai multe infracțiuni de dare de mită, și a unei alte persoane, pentru două infracțiuni de complicitate la dare de mită.

„În cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanți ai unui club de fotbal din Arad, prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava, pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

În perioada menționată, cei doi inculpați, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 de lei sau 40.000 de lei jucătorilor de la o altă echipă din Brăila, pentru ca aceștia să câștige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeași echipa de fotbal rivală”, arată DNA, în rechizitoriu.

În octombrie 2017, Claudiu Drăgan, fost jucător la Dinamo, alături de Claudiu-Gabriel Baboia, Dorin Stana și Ionuț Gabriel Vlădulescu au fost acuzați de mituirea unui arbitru, pentru a favoriza echipa UTA Bătrâna Doamna Arad, în barajul de promovare în Liga I.

Conform sursei citate, miza acestor demersuri era ca echipa din Arad, pe care cei doi inculpați o reprezentau, să promoveze în Liga 1.

În același context și pentru același motiv, cei doi inculpați ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei, prin intermediul persoanei fizice care a fost complice și care a fost trimisă în judecată, alături de cei doi coautori.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

DNA menționează că, anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană acuzată de complicitate la dare de mită, în legătură cu promisiunea sumelor 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la echipa din Brăila, pentru ca aceștia să câștige sau să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu echipa de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

Procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here