Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, afirmă, referindu-se la faptul că PSD l-a numit ”ministrul zero”, că social-democraţii ”fie încearcă să facă glume, fie nu au simţul ridicolului”.

Ministrul prezintă situaţia banilor europeni care susţine că au intrat în ţară de la începutul anului.

”Cei de la PSD fie încearcă să facă glume, fie nu au simţul ridicolului. Alaltăieri, PSD mă soma să acord 10% din PNRR pentru educaţie după ce acordasem deja 12%. Azi, PSD spune că nu au intrat deloc bani europeni în ţară, în 2021.

Acest tabel arată adevărul faptic. Sunt date publice, pare că printre „specialiştii” de la PSD nu se găseşte nimeni care să ştie să citească un Excel”, a scris pe Facebook Cristian Ghinea, alături de o situaţie a fondurilor rambursate de Comisia Europeană României.

Ministrul afirmă că, ”dacă PSD se referă la Exerciţiul financiar 2021 – 2027, sigur e un banc de la Radio Erevan”.

”Banii nu s-au luat pentru că încă nu se dau. Regulamentele europene nu au fost aprobate, nici o ţară din UE nu a finalizat Programele Operaţionale. Domnule Ciolacu, fac din nou apel la un dialog de substanţă, dacă vreţi să vorbim de fonduri europene”, a mai scris Ghinea.

Reprezentanţii PSD susţin că România are „0 euro pe 2021, de la Comisia Europeană”, afirmând că ministrul „Zero” Ghinea „a fost aşa de preocupat să repare eşecul PNRR, că a uitat de fondurile europene obişnuite”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here