Caută
Close this search box.

Criza Israel-Gaza: Israelienii bombardează o celulă de rachete antitanc Hamas. Alertă după apariția unei drone suspecte

Avioane militare au bombardat o celulă de rachete antitanc a Hamas în timp ce se pregătea să lanseze o rachetă spre teritoriul israelian, afirmă Forțele de Apărare ale Israelului într-un comunicat citat de The Times of Israel. De asemenea, autoritățile au intrat în alertă după apariția unei drone suspecte pe cerul israelian.

În tot acest context de criză militară, violențele etnice continuă.

Serviciul de securitate Shin Bet spune că ajută la reprimarea violențelor etnice și a revoltelor recente din orașele evreilor-arabi, pe care le numește „teroare în toate sensurile”.

Serviciul de securitate folosește „capacități de colectare de informații” pentru a afla despre orice planuri de a efectua atacuri sau de a se angaja în ciocniri violente, precum și despre identitatea celor care se află în spatele acestor planuri, potrivit unei declarații. Shin Bet spune că face acest lucru „pentru a zădărnici aceste incidente și pentru a localiza, aresta, investiga și trimite în judecată autorii”.

Serviciul de securitate mai spune că agenții Shin Bet operează în orașele și zonele în care au loc violențele.

„Nu vom permite revoltelor violente să impună teroarea pe străzile Israelului, fie de către arabi, fie de către evrei”, afirmă șeful Shin Bet, Nadav Argaman, într-o declarație.

O dronă suspectă, la granița cu Gaza

Sirenele de avertizare sună în orașele de la granița cu Gaza după ce o dronă suspectă a intrat pe cerul israelian.

O sirenă sună în comunitățile din apropierea graniței cu Fâșia Gaza după ce o dronă a pătruns în spațiul aerian israelian dinspre enclava de coastă condusă de Hamas, anunță Comandamentul Frontului Intern al IDF.

Sirena va suna la fiecare zece minute până când amenințarea va fi neutralizată de către Forțele de Apărare ale Israelului.

Anterior, armata a declarat că a interceptat cel puțin cinci drone încărcate cu explozibil lansate de grupuri teroriste din Gaza începând de ieri.

Se văd flăcări și fum după o lovitură aeriană israeliană asupra orașului Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, 13 mai 2021
Photo by Abed Rahim Khatib/FLASH90 *** Local Caption

Cea mai mare operaţiune israeliană din Gaza de la începutul actualei escalade a constat în 50 de salve de artilerie terestră şi bombardamente aeriene executate în decurs de 40 de minute, a informat vineri armata israeliană, transmite EFE.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri