Caută
Close this search box.

Cum explică viceprimarul USR-PLUS veniturile mici pe care le-a declarat pentru 2020, deși a fost anul în care a candidat

Horia Tomescu, viceprimarul USR-PLUS al Capitalei, a încercat să explice vineri seară, pe B1 TV, situația bizară care reiese din declarația sa de avere, și anume că el șoția sa au trăit lunar în 2020 cu venituri de 560 de lei, deși anul trecut a fost unul în care a candidat, deci există suspiciunea rezonabilă că și cheltuielile au fost pe măsură.

Dacă inițial a spus că a candidat pe gratis, ulterior a invocat legislația privind finanțarea partidelor. Mai mult decât atât, Horia Tomescu a vorbit chiar și despre niște dobânzi, deși în declarația de avere a declarat exclusiv venituri din servicii medicale, atât la el, cât și la soție. Întrebat dacă a luat bani la negru, viceprimarul USR-PLUS a negat.

Totul, într-un dialog cu Răzvan Zamfir în emisiunea „Bună, România”, unde a încercat să argumenteze și propunerile controversate pe care le-a făcut pentru spitalele din Capitală, încercare soldată cu prea puțin succes.

Cum explică viceprimarul USR-PLUS veniturile mici pe care le-a declarat pentru 2020, deși a fost anul în care a candidat. Ce a declarat Horia Tomescu, pe B1 TV

Întrebat dacă a fost omis vreun 0 sau este ceva greșit în calcul, având în vedere că, cumulând veniturile sale cu cele încasate de soție, rezultă că familia Tomescu a obținut venituri lunare în 2020 de doar 560 de lei, viceprimarul USR-PLUS a declarat: „Nu am lucrat nicio zi la stat în 17 ani de carieră, s-au desfășurat cu toții în privat. În afară de veniturile din salarii, există și venituri din dobânzi, din conturile bancare și din dividente”.

Invitat să dezvolte puțin afirmația cu „dobânzile”, Horia Tomescu a răspuns: „Toate facturile și toate extrasele de cont sunt în posesia contabilei firmei. Orice control din partea ANAF sau din partea ANI este binevenit”.

Întrebat dacă în traducere asta înseamnă că a luat bani la negru, el a afirmat: „Nu am luat niciun ban la negru”.

„Am cheltuit din conturile din depozitele pe care le aveam”, a mai spus Horia Tomescu. Continuând să susțină că datele din declarația de avere sunt autentice, el a precizat că a trăit din banii obținuți în „anii anteriori”.

Întrebat, totuși, cum de a câștigat atât de puțin în 2020, având în vedere că este un medic stomatolog cu experiență, Horia Tomescu nu a oferit prea multe detalii „Atât am câștigat”.

„A fost un dificil”, a punctat viceprimarul. Când i s-a reamintit că a fost un an în care a candidat, deci s-au găsit resurse pentru candidatura sa, el a spus că a candidat „în 2020”, deși chiar despre 2020 era vorba.

„Vă reamintesc că cabinetele stomatologice au fost închise timp de două luni, în primăvara anului 2020”, a adăugat Horia Tomescu, cu toate că discuția era despre candidatura sa într-un an „dificil”.

Viceprimarul USR-PLUS susține că nu a cotizat la campanie, deși a făcut parte din cursa electorală. Întrebat dacă a candidat pe gratis, el a răspuns: „Da, bineînțeles”.

Întrebat cine a finanțat campania, Horia Tomescu susține: „Finanțări din banii pentru partide, conform legii. Nu am avut nicio donație către partid sau către campania mea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri