Caută
Close this search box.

Cum să asortezi geanta la ținută

De-a lungul timpului, regulile de potrivire a genții la ținută s-au schimbat. Tendințele au impus noi abordări, modelele clasice au fost declinate în variante cu design variat, iar abordarea lor a devenit tot mai vastă, însă nu și mai ușoară.

Dacă în trecut, femeile își asortau, pur și simplu,  geanta la pantofi, acum nu mai e deloc stylish să apari cu o astfel de „pereche“ cromatică. Acum trebuie să combini nuanțele creativ, să ții cont de modelul genții în funcție de ocazia pentru care te îmbraci și să creezi un echilibru între stiluri.

Astăzi jucăm după reguli diferite, lăsăm la o parte modul de abordare tradițional în favoarea experimentelor stilistice cu texturi, culori, combinații pe care nici nu ni le-am fi putut imagina acum 10 ani. Mizăm pe versatilitate și pe îndrăzneală. Acum putem asocia genți de piele la look-uri urbane, rucsacuri la ținute smart casual și așa mai departe. Aici www.fashiondays.ro/g/femei-/genti-rucsacuri vei găsi o varietate de modele de rucsacuri pe care le poți asocia în ținute diferite.

Abordarea este mai permisivă, însă și deciziile de combinare sunt mai greu de luat. De aceea, am selectat câteva reguli esențiale de stil care te vor ghida în alegerea corectă.

Alegerea genții în funcție de ocazie

  • Nu purta niciodată o geantă sport la un eveniment formal. Chiar dacă acum primează nonconformismul vestimentar și chiar dacă podiumurile de modă îți arată că se poate, totuși, o geantă sport va fi de prost gust într-o ținută de gală. Pentru gale, nunți, botezuri folosește o micro-poșetă elegantă, cu lanț, sau un clutch casetă.
  • Gențile elegante nu au ce căuta în outfit-uri casual sau sport. Am stabilit deja că modelele sport nu fac pereche bună cu ținutele elegante și invers. Vei fi în dificultate când ieși în oraș la un brunch. Pentru o ținută casual poți alege o geantă crossbody, din piele.

Cum să combini culorile

  • Nu mai este la modă să asortezi geanta cu pantofii, dar tot trebuie să ții cont de combinarea corectă a culorilor. Experimentează cu nuanțe care se complimentează reciproc. Contrastele sunt extrem de atractive, mai ales în ținutele de vară. În continuare poți alege o geantă uni într-o ținută monocromatică. Sunt multe oferte la Fashion Days din care te poți inspira.
  • Adaugă contrast ținutei! De exemplu, o geantă roșie pigmentează elegant o ținută bleumarin sau în alb și negru, un model într-o culoare pastel va oferi un plus de stil unei ținute în tonuri de gri, iar o geantă verde va scoate din tipare o ținută în culori închise, terne.

Și nu în ultimul rând, ai în vedere texturile și imprimeurile. Le poți folosi pentru a atrage atenția, dar, în același timp, ai grijă să nu supraîncarci vizual ținuta. Imprimeurile merg la ținute simple, monocrome. Dacă ai imprimeuri în piesele vestimentare, folosește o geantă uni, într-o culoare din imprimeu. Pune-ți imaginația la încercare și ținuta în valoare alegând înțelept, modelul de geantă potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri