Caută
Close this search box.

Cum se zăpăceşte politica în oraşul ilfovean Bragadiru, în alegerile anticipate

bragadiru

În orașul Bragadiru, localitate lipită de Sectorul 5 al Capitalei, au loc alegeri, pentru funcția de primar, după ce fostul edil șef, Vasile Cimpoeru (PNL), a ajuns la pușcărie, pentru trei infracțiuni.

Fostul primar liberal Cimpoeru a fost condamnat la 56 de luni de închisoare, pentru nu mai puțin de trei infracțiuni. Edilul a fost găsit vinovat pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale și două infracțiuni de complicitate la fals intelectual, fapte făcute în perioada 2015-2017.

Cu toate că se știa de acest proces și de faptul că, în faza de fond a procesului, judecată la Cornetu, Vasile Cimpoeru fusese condamnat la 2 ani si 4 luni închisoare, cu suspendare, acesta a fost reales anul trecut.

La doar șase luni de la alegerile locale, se vor organiza, la 27 iunie, noi scrutinuri în nu mai puțin de 30 de localități. Se întâmplă asta pentru că unii edili au lăsat primăria pentru Parlament, alții au murit, iar alții au avut probleme cu legea, fiind declarați incompatibili sau condamnați.

În Bragadiru, oraș cu circa 15.000 de locuitori, PSD l-a trimis pe deputatul Daniel Ghiță, fost luptător de K1, să preia conducerea organizației. El nu a spus că va candida la primărie, dar a anunțat că va pune bazele unei organizații puternice, explică Newsweek.

Recent, deputatul PSD a fost singurul care a votat împotriva declarației de condamnare a antisemtismului. Unii dintre colegii săi au susținut că a apăsat din greșeală pe butonul “NU“. Ghiță nu și-a explicat votul, dar i-a acuzat ulterior pe Facebook, pe adversarii săi politici, de fascism.

Din partea PNL, candidat va fi George Lupulescu, om de afaceri și dezvoltator imobiliar. În 2009, numele lui Gabriel Lupulescu a ajuns și în presa mondenă.

Cancan scria în acel an că Lupulescu (poreclit ”Beton”, pentru afacerile imobiliare pe care le are) este proprietarul unui Maybach unicat în România. A plătit la acea vreme, pentru el, 480.000 de euro, alegând să dea toţi banii cash.

În sfârșit, USR o va susține pe candidata PMP, Teodora Desagă, cea care a avut al doilea cel mai mare număr de voturi, la alegerile locale de anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri