Caută
Close this search box.

Curtea Europeană de Justiţie a decis. RCA este obligatorie şi pentru maşinile care nu circulă

rca

Şi maşinile care nu circulă trebuie să aibă RCA (asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto), a decis Curtea Europeană de Justiţie.

Poliţa RCA este obligatorie atâta timp cât maşina nu a fost radiată din circulaţie, chiar dacă autoturismul este nefuncţional, a decis CJUE.

Atâta timp cât o mașină nefuncțională nu a fost retrasă din circulație, proprietarul acesteia trebuie să aibă încheiată o asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) pentru ea, potrivit unei decizii de joi a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

Decizia recentă a CJUE e similară uneia din anul 2018, ce stabilește că aceia care au mașini înmatriculate funcționale sunt obligați să încheie o asigurare RCA, chiar dacă nu mai vor să le conducă și le țin parcate în curte sau în garaj.

Mai exact, potrivit deciziei de joi a CJUE, “[î]ncheierea unui contract de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto este obligatorie atunci când vehiculul în cauză este înmatriculat într-un stat membru și nu a fost retras în mod legal din circulație”.

Astfel, așa cum apare în decizia CJUE, obligația de a încheia o poliță RCA pentru o mașină nu poate fi exclusă “pentru simplul fapt că, la un moment dat, un vehicul înmatriculat nu este apt să circule din cauza stării sale tehnice”.

Mai exact, “Curtea a statuat că încheierea unui contract de asigurare de răspundere civilă auto este obligatorie atunci când vehiculul în cauză este înmatriculat într-un stat membru, în cazul în care acest vehicul nu a fost retras în mod legal din circulație, în conformitate cu reglementarea națională aplicabilă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri