Caută
Close this search box.

Dan Barna, despre amânarea Legii 5G: S-a clarificat acel aspect

legea 5g

Vicepremierul Dan Barna afirmă că ”este o susţinere solidară şi aliniată a iniţiativei la nivelul Guvernului, nu este nici o notă disonantă”, referindu-se la Legea 5 G.

Demnitarul a rpecizat că amânarea care a intervenit în adoptarea legii a fost clarificată, fiind vorba despre o chestiune tehnică.

Dan Barna a fost întrebat la Sibiu,despre amnarea Legii 5 G, şi afirmat:

”S-a clarificat acel aspect. Claudiu Năsui a discutat cu premierul. Este o solicitare a CE, care spune că, dacă o astfel de reglementare are şi aspect tehnice, este necesar notificarea Comisiei, notificare care prevede un termen de 3 luni pentru intervenţie”.

Vicepremierul a explicat că legea va fi adoptată aşa cum a fost aprobată de către Guvern.

”Legea a fost iniţiată anul trecut (…) s-a analizat şi la nivel de CSAT şi, întrucât reglementarea actuală nu este cu conţinut tehnic, este legată de siguranţă naţională şi operatori, interpretarea la momentul acesta este că nu este necsară această amânare, procedura parlamentară va merge mai departe aşa cum a fost aprobată de către Guvern. Este o susţinere solidară şi aliniată a iniţiativei la nivelul Guvernului, nu este nicio notă disonantă, este o chestiune strict tehnică a Directivei”, a mai afirmat Barna.

Premierul Florin Cîţu s-a arătat surprins de decizia ministrului Economiei, Claudiu Năsui, de a solicita amânarea dezbaterii în Parlament a propunerii legislative care reglementează implementarea reţelelor 5G, în contextul în care, pe 15 aprilie, Executivul a aprobat un proiect de lege, privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

În replică, ministrul Economiei Claudiu Năsui a precizat că este o minciună faptul că nu ar susţine proiectul de lege privind implementarea reţelelor 5G în România, deoarece Ministerul susţine fără echivoc această lege şi a discutat deja cu premierul Florin Cîţu despre subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri