Caută
Close this search box.

Dan Voiculescu către Mihai Şora. „Cuvintele jignitoare nu pot fi justificate. Retractaţi postarea”

dan voiculescu

Omul de afaceri Dan Voiculescu, prin firma sa de avocatură, îl amenință cu tribunalul pe filosoful Mihai Şora, după ce acesta a scris, într-o postare pe Facebook, că nu își explică de ce Editura Academiei Române a acceptat să-i publice o carte „turnătorului cu ifose de intelectual”.

În postarea sa, Şora îl numește pe Voiculescu „asemenea personaj”, „turnător cu ifose de intelectual” și afirmă că acesta ar fi ajuns să fie publicat de Academia Română, prin „complicități, legături subterane și transfer de fonduri”.

În urma postării, Voiculescu i-a trimis o notificare lui Şora, în care-i aduce la cunoștință că, dacă nu va șterge postarea, se va adresa instanțelor judecătorești.

„În mesajul postat de dvs pe pagina de Facebook sunt folosite cuvinte cu caracter jignitor la adresa subsemnatului cum ar fi „turnător cu ifose de intelectual”, „asemenea autor” și sunt aduse acuzații cum că aș fi ajuns să public la Editura Academiei Române prin „complicități, legături subterane, transfer de fonduri (căci, în mod probabil, au fost cumpărate niște „indulgențe” acolo)”.

În condițiile în care nu există nici o dovadă în sensul că acuzațiile privind „complicități, legături subterane, transfer de fonduri” sunt reale, se constată că Dvs ați depășit limitele acceptabile ale libertății de exprimare, afirmațiile reprezentând un atac îndreptat împotriva subsemnatului. Referitor la cuvintele jignitoare, cum ar fi „turnător cu ifose de intelectual” și „asemenea autor”, acestea nu pot fi justificate în nici un context”, se arată în notificare.

„Pentru aceste motive, va solicit să retractati, de îndată, postarea de pe rețeaua de socializare Facebook referitoare la subsemnatul. În cazul în care nu veți da curs prezentei notificări, mă voi adresa instanțelor judecătorești competențe, urmând ca Dvs să suportați costurile unui asemenea demers”, a conchis Voiculescu, în notificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri