Caută
Close this search box.

Dăncilă face parte, la BNR, dintr-un comitet care se întruneşte de şase ori, anual

dăncilă

Pe site-ul oficial al BNR există un domeniu menit să ne lămurească unde și la ce va fi pusă să muncească fostul premier PSD, Viorica Dăncilă. Domeniul se cheamă chiar așa: „Comitetul de pregătire a trecerii la euro”., scrie Petre Bădică, pe Newsweek.

„Comitetul a fost înfiinţat în luna februarie 2010 şi la momentul respectiv era format din aproximativ 40 de persoane, reprezentând membrii Consiliului de administrație, conducerea direcțiilor de specialitate care asigură nemijlocit îndeplinirea funcţiilor de bază ale băncii centrale, precum şi un număr semnificativ de consilieri şi experţi”.

Se pare că nu au fost suficient acest număr semnificativ de consilieri, așa că BNR a decis să facă angajări. Și să o include în această structură și pe premierul Dăncilă.

„De la înființarea sa, Comitetul s-a întrunit în medie de 6 ori pe an, acumulând un număr mare de prezentări ce se constituie într-un tezaur preţios de informaţii care pot fi puse la dispoziţia decidenţilor politici”, se mai precizează.

Între 2018 și 2021 „tezaurul prețios de informații” poate fi regăsit în 6 reuniuni, din care una anul acesta, nici una în 2020 și 5 în 2019.

De la 1 iunie 2020, fostul premier Viorica Dăncilă este unul dintre consultanții din Departamentul Energie Verde, unul din cele cinci departamente care formează Comitetul de trecere la Euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri