Caută
Close this search box.

DNA intervine în dosarul uciderii ursului Arthur și investighează autorizația de împușcare

arthur

Departamentul Național Anticorupție intervine în dosarul uciderii ursului Arthur și investighează autorizația de împușcare.

Procurorii DNA au declanșat o anchetă pentru abuz în serviciu în legătură cu modalitatea în care au fost emise toate documentele aferente procedurii de derogare pentru unele specii de animale sălbatice, în cazul uciderii ursului Arthur, în 13 martie, într-o arie naturală protejată din Covasna, de către prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein.

Dosarul penal a fost deschis in rem, adică pentru fapte.

Procurorii din cadrul DNA efectuează acte de cercetare pentru suspiciunea săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prev. de art. 297 alin. (1) Cod penal rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000, în legătură cu modalitatea în care au fost emise toate documentele aferente procedurii de derogare pentru unele specii de animale sălbatice, în contextul uciderii, în luna martie 2021, a unui exemplar din specia urs brun, din aria protejată Oituz – Ojdula.
Urmărirea penală se face doar cu privire la faptă (“in rem”). Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva vreunei persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual în care se pot strânge primele probe pentru a se stabili dacă fapta intră sau nu intră sub incidență penală„, precizează DNA, citat de Hotnews.ro.

Citește și: Ladislau Boloni, dat afară de la Panathinaikos

Și procurorii din Covasna fac o anchetă în acest caz pentru braconaj, vânarea în alte condiţii decât cele ale derogărilor şi uzul de armă fără drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri