Caută
Close this search box.

După Tolo, şi Mircea Marian este denunţat penal la DIICOT de Daniel Băluţă

mircea marian

Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek România) anunță că a fost audiat de procurorii DIICOT, într-un dosar penal deschis ca urmare a plângerii primarului Sectorului 4, Daniel Băluță (PSD), împotriva mai multor jurnalișți de investigații, printre care se află și Cătălin Tolontan.

Jurnaliștii au publicat numeroase articole, despre legăturile lui Băluță cu Clanul Sportivilor.

„Am fost audiat azi, la DIICOT, urmare a plângerii domnului primar Băluță de la S4 și partea proastă este că acuzațiile sunt atât de ridicole, încât nu pot să mă enervez sau să mă supăr. Sigur, astea sunt clar tactici de intmidare, dar sunt jenante.

Am cunoscut oameni simpatici – avocați și procurori – am făcut o plimbare într-o zi minunată și am experimentat un interogatoriu, într-o cameră fără ferestre, filmat și cu un jandarm de strajă, să nu iasă Hulk din mine și să dărâm clădirea. Asta e procedura standard, dar pentru mine era ceva complet nou și m-am simțit minunat. Cum să te superi?

La final, mă așteptau televiziunile de știri, la ușa DIICOT, inclusiv Antena 3, dar mă tem că i-am dezamăgit, nu aveam ce poveșți. În 30 de ani de presă, da, eu am văzut intimidări profi. O săptămână, zi de zi, Antena 3 m-a tocat în prime-time: răzbunarea lui Felix, după ce am scris de dosarul său la Secu. Aia a fost dură, s-a lăsat cu amenințări pe stradă. Asta, spanac…

Trist e că singura opoziție la Băluță și alți primari de sector a rămas presa, altfel nu ar umbla după noi, cu plângeri patetice. Una peste alta, un frumos început de week-end, am făcut-o și pe asta, un interogatoriu la DIICOT”, a relatat Mircea Marian, pe Facebook.

Jurnalistul de investigații Ovidiu Vanghele a explicat în detaliu ce se află în spatele operațiunii declanșate de Băluță, împotriva celor care i-au dezvăluit legăturile cu Clanul Sportivilor.

„Mi se pare incredibilă mizeria care i se întâmplă zilele astea lui Cătălin Tolontan și colegilor lui de la Libertatea! Este, trebuie să recunoașteți cu toții, un pas înainte întru mizerie și ticăloşie, pentru un primar, chiar și pesedistoid prăduitor, să facă plângere penală pentru grup organizat pentru șantaj (2 buc. plângeri, pentru câte trei jurnalișți separat, ca să fie grup și să vină, după competență, la DIICOT) doar pentru că, în esență, ție, primar, nu-ti place ce-a scris echipa Libertatea despre ține.

Nu știu speța, chiar nu o știu, am însă câteva impresii (fără detalii) de la cineva implicat și tind să cred că este o făcătură ordinară băgarea lui Tolo în povestea asta. Repet: vorbesc strict despre posibila implicare a lui Tolo&Libertatea în poveste, despre restul nu bag mâna în foc (pentru că na, reputația, cutare…).

Mă bazez, pe lângă zisele impresii, pe ceea ce se vede:

1. plângerile ies fix în timp ce ei sînt audiați la DIICOT chiar pe Gândul mizeriosului budeanu, doctor ando șantaj, unde sînt prezentate aşaaaaaa, ambiguu, fără “hard facts”, deși

2. la un produs video al abjectului gând, găzduit de o rușine a presei care s-a manifestat și pe la Realitatea acum Prăduitoare, subiectul părea pregătit, cu invitați (sanchi, tot “jurnalișți”) gata să explice (briefuiti deja, adică) cât de gravă, dar mai ales plauzibilă, e acuzația. Din nou, fără “predicate”. Adică ce-au făcut, domn’le? Nu știm. Între timp

3. procurorul de caz impune jurnaliștilor (în prezent martori în dosar) o interdicție legală de a da informații din dosar, timp în care

4. tomberonu’ ăla de dănuța budeanu, fosta soție a patronului maroniu al Handului (nu e typo), publică ea niște poze de la o discuție a echipei Libertatea (Tolo și Mirela) cu patronul de la Astra Arad, insinuând că la întâlnirea aia s-a făptuit penal. Cum? Nu știm, că nu ne spune nimeni. Nici măcar abjectuţa bubeanu (nu e typo), deși ea le știe pe toate.

Mie, vă spun, îmi pare o mare operațiune de kompromat îndesarea lui Tolo și a echipei lui în această poveste, adevărată sau falsă, cum o fi ea în rest.

Dacă argumentul suprem al participării jurnalistului la șantaj e că Tolo și Mirela s-au întâlnit într-o cârciumă, cu patronul Astra Vagoane, iar patronul Astra Vagoane, fiind patronul Astra Vagoane, participa la licitații ca să vândă vagoane, pe care le mai câștigă, le mai pierde, apăi mi se pare absolut imbecilă teza asta.

Vă mai aduceți aminte poza lu’ Tolo la mall cu Condrea (Hexi)? Asta face un jurnalist, măi nevertebrate santajiste și autoare de plângeri în fals: se întâlnește cu oamenii despre care scrie!

Da’ de unde să știți voi? La Handul nu există jurnalișți, angheleasca și cu oxiuru’ ăla de bucura se ocupă cu servite (atunci când nu candidează, precum cel din urmă, la primărie), mizeriuţa bubeanu stă mai mult sub masă decât la masă, dacă e vreo întâlnire, iar ze(ro)iceasca doar stă, atunci când nu sparge mesele prin oraș, deci mna.

În condițiile astea, mi se pare absolut obligatoriu ca noi, ceilalți jurnalișți normali la cap și cinstiți în meserie, să căutăm să aflăm cât mai multe detalii despre această poveste, iar apoi, în cazul în care se verifică ipoteza unui abject kompromat, să ne solidarizăm fără nici o rezervă cu victimele acestei ordinare operațiuni.

PS: Uneori nu sînt de acord cu abordarea editorială a lui Cătălin sau a colegilor săi din echipa Libertatea (și cred că e foarte ok să fie așa), dar niciodată nu am să fiu de acord cu anularea rezultelor muncii lui în gazetărie. Și, în fața tabloului pe care taman ce vi l-am pictat, pare că sîntem fix în această situație: cineva încearcă să compromită un jurnalist onest. De-asta zic: hai să lăsăm bășinile gen “nu-mi place de Gigel, că e nu-știu-cum” și să ne punem dracului odată spate în spate și să stăm uniți, că vin vremuri grele. Ne încalecă abjectii ăștia, mai ales ăștia cu legitimații de presă maro, dacă rămâne fiecare în pătrățica lui. O să ne tragă porcii pe rând în jegul lor, iar publicul nu o să mai înțeleagă nimic. Treaba voastră!”, a scris Vanghele, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri