Caută
Close this search box.

Eurovision 2021: Paiete şi extravaganţă, aşteptate în finala de sâmbătă a concursului

Finala concursului Eurovision, devenit celebru de-a lungul anilor datorită strasurilor, paietelor, costumelor extravagante şi cântecelor ritmate, va marca marea revenire pe scenă a acestei competiţii muzicale, sâmbătă seară, la Rotterdam, în faţa unui public redus ca dimensiune din cauza restricţiilor sanitare adoptate împotriva pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Italia şi Franţa sunt marile favorite ale caselor de pariuri şi sunt urmate în acest clasament de Malta.

Mii de fani, deveniţi emblematici pentru acest concurs extrem de colorat, fluturând drapelele ţărilor participante în faţa camerelor de televiziune, au fost privaţi de posibilitatea deplasării în Olanda din cauza restricţiilor de călătorie în timpul pandemiei de COVID-19.

Condiţiile sanitare i-au obligat pe organizatorii acestui eveniment, urmărit în fiecare an de milioane de telespectatori, să se reinventeze după anularea ediţiei din 2020, ce a marcat o premieră în istoria competiţiei muzicale.

Doar 3.500 de spectatori, testaţi în prealabil, au fost autorizaţi să asiste la cele două semifinale, la finală şi la cele şase repetiţii generale. Acest număr reprezintă 20% din capacitatea sălii de spectacole în care se desfăşoară Eurovision 2021.

De la debutul competiţiei, concurenţii rămân închişi într-o „bulă specială” şi sunt testaţi în fiecare zi.

În pofida acestui fapt, câteva cazuri de COVID-19 au fost semnalate în mai multe delegaţii, inclusiv în cea a Islandei, care a fost constrânsă să revină în ţara sa natală şi să participe la eveniment prin intermediul unor videoclipuri înregistrate.

Privat la rândul lui de posibilitatea de a susţine un show în direct este şi laureatul celei mai recente ediţii, care, potrivit tradiţiei, ar fi trebuit să interpreteze cântecul câştigător din 2019, „Arcade”, pe scenă, în timpul finalei de sâmbătă seară. Declarându-se „foarte dezamăgit”, olandezul Duncan Laurence a fost testat pozitiv cu COVID-19 şi urmează să participe la spectacol prin videoconferinţă.

Noua Edith Piaf?

Grupul italian Maneskin – alcătuit din patru membri, trei băieţi şi o fată – impresionează în acest an cu o piesă rock foarte antrenantă, „Zitti E Buoni”, şi se află în fruntea pronosticurilor specialiştilor, urmat de reprezentanta Franţei.

Adeseori comparată cu Edith Piaf, cântăreaţa franceză Barbara Pravi, în vârstă de 28 de ani, ar putea aduce Franţei prima sa victorie la Eurovision după o pauză de 44 de ani cu piesa „Voila”, un cântec despre afirmarea de sine, ce poate fi considerat atât un jurnal intim, cât şi o carte de vizită adresată publicului.

Malta ar putea să obţină victoria la Eurovision 2021 graţie cântăreţei Destiny Chukunyere, în vârstă de 18 ani, cu cântecul „Je Me Casse”, care a atras deja atenţia casei de discuri Sony Music, cu care artista a semnat un contract în luna aprilie.

Fidelă tradiţiei concursului Eurovision, ediţia din 2021 conţine un lot de cântece explozive, interpretate de personaje extravagante, artişti reprezentând minorităţi şi de cântăreţi care vor să transmită publicului un anumit mesaj.

Cântecul cipriot spune povestea unei femei care se îndrăgosteşte de diavol, în timp ce piesa feministă a cântăreţei ruse de origine tadjikă Manija a fost aspru criticată de conservatorii din Rusia.

Ediţia din 2021 a concursului Eurovision, al cărei slogan oficial este „Open Up”, oferă în pofida situaţiei cauzate de coronavirus o veritabilă gură de aer proaspăt locuitorilor din Rotterdam.

La intrarea gării centrale din oraşul olandez, fanii pozează adeseori în faţa unei reproduceri a emblematicului trofeu al concursului. Construcţii şi monumente din Rotterdam, precum celebrul Pod Erasmus, au fost decorate cu panouri pe care au fost imprimate versuri de neuitat extrase din piesele desemnate câştigătoare la ediţiile precedente ale competiţiei, precum cele din cântecele „Waterloo” şi „La, la, la”.V

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri