Evaluările Naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a și II-a încep miercuri, iar probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ, a anunțat Ministerul Educației.

Prima probă scrisă, de limbă și comunicare, va fi susținută de elevii din clasele a VI-a și are loc miercuri, 12 mai. Următoarea probă, la matematică și științele naturii, are loc joi, 13 mai.

„Cele două teste vizează evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscriși în clasa a VI-a la începutul anului școlar”, a transmis Ministerul Educației.

Evaluarea la clasa a IV-a se desfășoară după următorul următorul calendar: limba română (18 mai), matematică (19 mai) și limba maternă (20 mai).

Probele scrise la limba română și limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a sunt programate pe 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susținute pe 26 mai, iar proba de matematică este programată pe 27 mai.

Proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura pe 28 mai.

„Toate probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit.

Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi”, potrivitt Ministerului Educației.

Conform acestuia, testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) și au un nivel mediu de dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here