Premierul Florin Cîţu a afirmat după şedinţa de Guvern că anunţul referitor la creşterea economică trimestrială este confirmarea că ceea ce se face la guvernare se face bine. ”România, pentru a doua oară consecutiv, are cea mai mare creştere economică trimestrială”, a transmis premierul.

”Ieri am avut confirmarea că ceea ce facem de un an şi ceva la guvernare – guvernare liberală şi în coaliţie – facem bine. România pentru a doua oară consecutiv are cea mai mare creştere economică trimestrială, asta în tiomp ce în UE foarte multe ţări au intrat iar în teritoriul negativ.

Asta înseamnă pentru români mai multe locuri de muncă, atractivitate pentru investitorii străini, că avem o ecomnomie competitivă şi pregăteşte terenul pentru perioada următoare”, a declarat premierul.

Acesta a transmis felicitări tuturor românilor care au contribuit la creşterea economică. ”Sunt sigur că în continuare vom face mai bine şi vom spulbera toate estimările”, a mai transmis Florin Cîţu.

Produsul Intern Brut al României a crescut, în termeni reali, în primul trimestru al anului cu 2,8%, faţă de trimestrul IV din 2020, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2020 a scăzut cu 0,2% pe seria brută şi nu a înregistrat nici o modificare pe seria ajustată sezonier, potrivit estimărilor-semnal, anunţate de Institutul Naţional de Statistică (INS)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here