Caută
Close this search box.

Gilead Sciences anunță lansarea filialei din România

Gilead Sciences anunță, printr-un comunicat de presă, lansarea filialei din România, de la 1 ianuarie 2022.

Compania intenționează să aducă în România mai multe terapii transformative care abordează condiții medicale complexe în domenii precum virologia, oncologia și bolile inflamatorii.

România a devenit în mod particular o țară strategică pentru Gilead, al cărei obiectiv principal este de a oferi soluții medicale inovatoare pentru nevoile pacienților. Pentru a ne consolida parteneriatul cu toți partenerii strategici ai sistemului de sănătate, ne stabilim prezența directă aici, considerând că această proximitate va adăuga valoare pentru toți cei implicați,” spune Dr. Sabine Tews, General Manager Eastern Europe, Executive Director Gilead.

Milioane de oameni cu HIV primesc terapie antiretrovirală oferită de Gilead sau de unul dintre partenerii de producție ai companiei. În plus, compania mai spune că oferă tratamente și pentru pacienții bolnavi de hepatita C.

Producător al medicamentului Remdesivir, folosit pentru pacienții bolnavi de COVID, compania spune că a colaborat cu autoritățile române de sănătate publică pentru a asigura accesul la tratament al pacienților români.

La sfârșitul anului trecut, Gilead a încheiat achiziția Immunomedics, companie care activează în domeniul tehnologiei de generație următoare anticorp-medicament conjugat (ADC), oferind companiei o poziție puternică în zona oncologică.

Gilead Sciences, Inc. este o companie biofarmaceutică care promovează medicamente inovatoare pentru prevenirea și tratarea bolilor precum HIV, hepatita virală și cancerul. Gilead operează în peste 35 de țări din întreaga lume, cu sediul în Foster City, California. Compania este listată pe NASDAQ și a realizat în 2020 venituri de peste 24,7 de miliarde de dolari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri