Caută
Close this search box.

Grindeanu l-a denunţat pe Dragnea la DNA

grindeanu

Procurorii DNA notează, în rechizitoriul prin care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată, în dosarul vizitei în SUA, că martorul Sorin Grindeanu le-a relatat cum a dorit Dragnea să își demonstreze puterea și influența asupra Guvernului, în fața a doi afaceriști.

Descriind modul în care Liviu Dragnea încerca să perfecteze afacerea dintre Elliott Broidy (cel care i-a facilitat vizita la masa lui Trump, din Trump Tower) și statul român, procurorii redau și declarațiile făcute de actualul prim-vicepreședinte al PSD, Sorin Grindeanu.

Broidy a venit de mai multe ori în România, pentru discuții cu reprezentanți ai MAPN și MAI, inclusiv cu miniștrii Nicolae Ciucă și Carmen Dan. La o cină de afaceri cu Elliott Broidy, pe 24 aprilie 2017, acasă la Cristian Burci, la Siliștea Snagov, Dragnea l-ar fi chemat pe premierul Grindeanu.

”Martorul (Sorin Grindeanu – n.r.) a perceput chemarea sa, de către Liviu Dragnea, la acel eveniment, ca fiind folosită de Liviu Dragnea pentru a le demonstra lui Cristian Burci și Elliott Broidy puterea și influența pe care el, Liviu Dragnea, le are asupra Guvernului României, în sensul că poate oricând să le asigure acestora interese pe care cei doi oameni de afaceri le aveau în România”, potrivit rechizitoriului DNA.

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a negat vehement, la Antena 3, că l-a denunțat pe Liviu Dragnea la DNA, în dosarul vizitei la masa lui Donald Trump. „Liviu Dragnea a primit două invitații, una mi-a dat-o mie”, a susținut Grindeanu.

„Nu l-am denunțat, nu sunt nici martor sub acoperire, nu am nici acorduri ascunse cu cei de la DNA. Din câte înțeleg, sunt câțiva zeci de martori care au fost chemați, cum am fost chemat și eu.

Liviu Dragnea a primit două invitații, una mi-a dat-o mie. Nu știu tot, eu am fost o perioada scurtă prim-ministru. Nu am de ce să îmi fie rușine de ceva ce nu am făcut”, a declarat Grindeanu.

Sorin Grindeanu a declarat că deplasarea sa în Statele Unite, în perioada în care era premier, alături de Liviu Dragnea, a fost plătită din banii Partidului Social Democrat.

El a afirmat că nu cunoaște informații referitoare la noul dosar al fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, în legătură cu deplasarea în Statele Unite.

„Nu știu absolut nimic, n-am văzut știrea. Dacă s-a trimis în judecată, înseamnă că au fost informați cei care sunt inculpați. (…) Nu comentez. Am fost împreună atunci în Statele Unite. Despre restul, e parte din dosar.

Am fost de două ori, în calitate de martor audiat în acest dosar. Eu știu ce s-a plătit vizavi de deplasarea mea, s-a plătit de către partid avionul și cazarea și tot ce aveam”, a declarat Grindeanu, la Parlament, citat de Agerpres.

Deputatul PSD a adăugat că a refuzat să meargă în SUA, pe banii Guvernului.

„Ceea ce pot să vă spun: de plătit este că am refuzat, totuși, aveam calitatea oficială atunci de prim ministru și toate cheltuielile de deplasare nu s-au făcut de către Guvern, s-au făcut de către PSD, al cărui membru eram. (…)

Era o perioadă în care există… subvenția cred că era mai mare, n-aș ști să vă spun (de unde au venit banii – n.r.), că nu eram trezorier al partidului. Eu am primit invitația de la Liviu Dragnea, cerându-mi să merg împreună cu el, în Statele Unite”, a explicat Grindeanu.

Fostul premier a mai spus că s-a deplasat în SUA „la o zi sau chiar două zile” după Liviu Dragnea, care avusese întâlniri anterior venirii lui.

„Erau evenimentele pe care le cunoașteți – cele legate de depunerea jurământului. Care a fost scopul vizitei domnului Iohannis, în urmă cu un an? Să-și pună o șapcă în cap? Era o chestiune de un moment important, în care depunea jurământul noul președinte al Statelor Unite”, a adăugat social-democratul.

Întrebat dacă vizita în SUA a avut caracter oficial, el a spus: „Semioficială”. Grindeanu a negat că Liviu Dragnea i-ar fi cerut să intervină pentru anumite contracte în domeniul militar: „Niciodată”. „Probabil voi fi audiat și în instanță”, a adăugat el.

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, într-un nou dosar, în care este acuzat de trafic de influență și de folosire a influenței sau autorității, în legătură cu prezența sa la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump, de la începutul anului 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri