Caută
Close this search box.

Guvernul a aprobat Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului

Guvernul a aprobat Strategia națională și Planul de acțiuni aferent pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, a xenofobiei, a radicalizării și a discursului instigator la ură, a declarat Alexandru Muraru, consilier onorific al premierului, reprezentant special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și a Xenofobiei.

„Guvernul a adoptat, astăzi, prin hotărâre de guvern, prima Strategie națională și Planul de acțiuni aferent pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, a xenofobiei, a radicalizării și a discursului instigator la ura. Practic, România, începând de astăzi, are o Strategie națională, are un plan de măsuri concrete, cu finanțări, cu termene clare.

Această Strategie vine ca urmare a unui context internațional și a unor realități interne. România se alătură unui număr de state membre care au adoptat până acum astfel de documente strategice, fie pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, fie într-un cadru mai larg, pentru prevenirea și combaterea altor forme de intoleranță, xenofobie, radicalizare, discurs instigator la ură, violență politică sau simbolică”, a declarat Alexandru Muraru.

El a precizat că elaborarea strategiei a durat aproximativ doi ani și a implicat 20 de instituții naționale, între care cinci ministere – Educație, Afaceri Externe, Justiție, Afaceri Interne și Cultură.

Alexandru Muraru a anunțat recent că „AUR a adunat un cumul de factori care să-l scoată în afara legii. Este de așteptat ca același comportament îl va avea și peste Prut”.

”Anunțul privind participarea AUR la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova este de fapt încercarea de a crea un nou capitol de destabilizare și violență politică și simbolică în fragilă democrație de peste Prut.

Adevăratul proiect al AUR peste Prut este de fapt acela de a denatura drumul europenizării Republicii Moldova”, afirma deputatul PNL Alexandru Muraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri