Se numeşte Ann-Sofie Hermansson, are 56 de ani, a deținut funcția de primar al orașului Göteborg, al doilea oraş ca mărime din Suedia, dar acum s-a reprofilat.

La doi ani și jumătate după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat de edil, aceasta a ieșit din politică și s-a angajat ca șofer pe mașina de gunoi la compania municipală din orașul pe care l-a condus, informează Politico, via Ştirile Pro TV.

„Oamenii mă întreabă, uneori, ce naiba fac aici, dar aceasta este o soluție bună pentru mine. În plus, trebuie să plătesc chiria”, a declarat Ann-Sofie Hermansson, cea care a fost edilul orașului Göteborg pentru o perioadă de aproape trei ani.

În timp ce Ann-Sofie Hermansson a ales munca de jos, alți foști politicieni suedezi și-au găsit joburi bine plătite. De exemplu, Fredrik Reinfeldt, care a deținut funcția de premeir al Suediei, și Andres Borg, fost ministru de finanțe, au devenit consultanți pentru băncile americane.

„Astfel de locuri de muncă nu erau pentru mine”, a afirmat Ann-Sofie Hermansson.

Ann-Sofie Hermansson a fost primar al orașului Göteborg între 18 ianuarie 2016 și 22 noiembrie 2018. După ce a pierdut alegerile pentru obținerea unui nou mandat, aceasta a fost marginalizată de social-democrați.Fără să stea prea mult pe gânduri, ea a luat permisul de conducere pentru vehicule grele și a început să lucreze ca șofer pe mașina de gunoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here