Caută
Close this search box.

Ioana Mihăilă a vaccinat împotriva COVID-19 câteva persoane, într-o comună din Bihor

Ioana Mihăilă a mers sâmbătă în județul Bihor, pentru a participa la campania de vaccinare din mediul rural prin intermediul medicilor de familie. Ministrul Sănătății a ajutat la vaccinarea mai multor persoane într-un cabinet din localitatea Oşorhei.

Ea le-a mulțumit medicilor de familie și i-a lăudat pentru implicarea lor în campania de vaccinare, dar şi pentru efortul depus în perioada pandemiei.

„Le mulţumim medicilor de familie pentru implicare şi îi rugăm, ca mai departe, să participe activ la vaccinare, mai ales în zonele rurale. Importanţa lor va fi una deosebită.

Cred că judeţul Bihor este unul dintre judeţele care pot fi exemple de bune practici, atât pe partea de gestiune a pandemiei. A fost de la început implicat, a reuşit să testeze de la început. De asemenea, a reuşit să deruleze o campanie de vaccinare de succes. Au început vacinările la medicii de familie de săptămâna asta şi lucrurile merg bine. În plus, s-au organizat foarte bine şi cu echipe mobile pentru mediul rural şi pentru zonele greu accesibile, tocmai pentru a venit în întâmpinarea a celor pacienţi care le e greu să vină în oraş.

Le mulţumesc pentru asta autorităţile locale care au colaborat bine cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi le mulţumesc mai ales celor din centrele de vaccinare, personalul medical care după efortul deosebit pe care l-a făcut în perioadele de vârf ale pandemiei, acum continuă să facă un efort deosebit în centrele de vaccinare”, a transmis sâmbătă, Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii.

Vaccinare obligatorie a cadrelor medicale nu este pusă în discuție deocamdată

În ceea ce privește vaccinarea obligatorie pentru categorii profesionale precum cadrele din sistemul sanitar sau cele din învăţământ, ministrul sănătății nu consideră că este nevoie de astfel de măsuri în acest moment.

„Încurajez vaccinarea la toate cadrele medicale, pentru că e foarte important şi pentru protecţia lor, dar mai ales pentru protecţia celor din jur şi sper că încrederea pe care o am eu şi pe care o avem noi, cei care ne-am vaccinat, să fie transferată şi către ei. Nu aş discuta încă de obligativitatea vaccinării, dar sper să nici nu fie nevoie de aşa ceva şi să obţinem un procent mare al personalului vaccinat, aşa încât obligativitatea să nu fie necesară”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri