Caută
Close this search box.

Ioana Mihăilă: Suntem pe o pantă descendentă a valului trei. Nu am scăpat!

ioana mihăilă

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat că suntem pe o pantă descendentă a valului trei al pandemiei:

”Nu înseamnă că am scppat, dar ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai uşor”, a declarat ministrul, referindu-se nu doar la eliberarea sistemului sanitar, ci şi la relaxarea unor măsuri.

”Suntem pe o pantă descendentă a valului trei, nu înseamnă că am scăpat, dar ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai uşor. Nu înseamnă că am scăpat, ar fi prematur”, a declarat Ioana Mihăilă, referindu-se la cifrele din ultimele zile legate de pandemie, statistici care sunt în scădere.

Ministrul Sănătăţii a precizat că scăderea cifrelor se vede în eliberarea sistemului sanitar, dar ar trebui să fie cunoscută şi de către populaţie.

”Scăderea incidenţei trebuie să o simţim şi noi, trebuie să permitem cât mai multor copii să meargă la şcoală, trebuie să începem să mergem fără mască în anumite zone, în spaţii deschise şi, încet-încet, poate că vom reuşi să atingem şi alte măsuri de relaxare”, a mai declarat Mihăilă.

Mihăilă a precizat că ”trăim într-un an pandemic, e clar că sistemul sanitar va mai fi în continuare încercat”, dar crede că restricţiile trebuie adaptate momentului pentru a fi respectate de oameni.

”Dacă măsurile vor fi foarte restrictive, pentru foarte mult timp în fara unei ameninţări foarte mari, ele nu vor fi respctate de populaţie (…) Trebuie să adaptăm măsurile restrictiv la riscurile care sunt în acel timp”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă miercuri că s-au confirmat 930 de noi cazuri de coronavirus şi 98 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internate 874 de persoane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri