Caută
Close this search box.

Joe Biden a avut o discuție cu Benjamin Netanyahu, după raidurile din Israel

joe biden

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a transmis sprijinul său ferm pentru securitatea Israelului și pentru „dreptul Israelului de a se apăra”, după raidurile și violențele din ultimele zile în care au fost uciși oameni în Israel și în Fâșia Gaza, în cadrul unei convorbiri pe care a avut-o cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, anunță Casa Albă.

Președintele Joe Biden a vorbit, astăzi, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. Președintele a condamnat atacurile cu rachetă ale Hamas și ale altor organizații teroriste împotriva orașelor Ierusalim și Tel Aviv. Președintele și-a exprimat sprijinul ferm pentru securitatea Israelului și pentru dreptul legitim al Israelului de a se apăra și de a proteja civilii.

Președintele a împărtășit credința sa că Ierusalimul, un oraș cu o importanță extraordinară pentru oameni din toată lumea, trebuie să fie un loc al păcii.

Cei doi lideri au rămas de acord să mențină un dialog strâns între echipele lor – discuții consistente și constante între miniștrii de externe și de apărare, șefii armatelor și consilierii pentru securitate națională, dar și să țină legătura la nivel personal în zilele care urmează”, a transmis Casa Albă, într-un comunicat oficial.

Situația explozivă din Ierusalim și Gaza a suscitat numeroase apeluri la calm din întreaga lume, potrivit Digi24.

Uniunea Europeană, Statele Unite, Franța, Marea Britanie și alte țări au cerut Israelului și palestinienilor să reducă tensiunile cât mai repede. Violențele s-au intensificat după ce militanții palestinieni au tras rachete către Ierusalim.

Răspunsul Israelului a fost o serie de raiduri în Fâșia Gaza, soldate cu cel puțin 20 de morți în rândul palestinienilor, printre care și 9 copii.

Miercuri, militanții din Gaza au declarat că au lansat 130 de rachete asupra Israelului după ce avioanele de luptă israeliene au distrus a doua cea mai mare clădire din orașul Gaza. Aceasta avea 17 etaje și găzduia numeroase instituții media, magazine și apartamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri