Caută
Close this search box.

Judecătorul Ionuţ Matei, care i-a condamnat pe Adrian Năstase, Gigi Becali sau Elena Udrea, s-a pensionat

ionuţ matei

Judecătorul Ionuț Mihai Matei, membru titular al Completului de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), a ieșit la pensie. Magistratul a dat sentințe în cele mai grele dosare de corupție, în care au fost condamnați Adrian Năstase, Elena Udrea sau Gigi Becali.

Ionuț Matei urmează să fie eliberat din funcție la data de 1 iunie, conform sursei citate.
Înlocuitorul lui Ionuț Mihai Matei, în completul de 5 judecători, urmează să fie desemnat mâine, prin tragere la sorți, a anunțat ÎCCJ, conform Ziare.com.

Magistratul a făcut parte din completul de judecată care a dat sentințe în cele mai grele dosare de corupție din România.

Printre acestea, Dosarul Gala Bute, în care fostul ministru a Turismului, Elena Udrea, a primit o condamnare de şase ani cu executare, Dosarul Zilele Tineretului, în care fostul ministru Monica Iacob Ridzi a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare, Dosarul Cet Govora, unde fostul parlamentar și fost ministru al Transporturilor, Dan Șova, a fost și el condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

Pe lista condamnărilor Completului de 5 judecători de la ICCJ, din care a făcut parte și judecătorul Ionuț Matei, se află mulți alți condamnați celebri: fostul premier Adrian Năstase, condamnat la patru ani de închisoare cu executare, în Dosarul Zambaccian, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, condamnat la nouă ani de închisoare, în Dosarul Retrocedărilor Ilegale, dar și Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare, în Dosarul Valiza.

Ionuț Matei a fost vicepreședinte al Instanței supreme în perioada anilor 2013 – 2016, atunci când instituția era condusă de Livia Stanciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri