Caută
Close this search box.

Liderul opoziţiei din Israel, Yair Lapid,, va forma noul guvern

Preşedintele israelian Reuven Rivlin l-a mandatat miercuri seara pe liderul opoziţiei, Yair Lapid, să încerce să formeze un nou guvern, după ce premierul Benjamin Netanyahu a eşuat în acest demers, informează AFP.

„Am vorbit cu Yair Lapid şi i-am spus că îi acord mandatul pentru formarea guvernului”, a declarat Rivlin în timpul unui discurs susţinut de la rezidenţa oficială de la Ierusalim.

Termenul limită acordat lui Benjamin Netanyahu în urma alegerilor legislative din 23 martie pentru a forma o coaliţie de guvernare a expirat miercuri fără ca premierul să reuşească să adune o majoritate de 61 de deputaţi din cei 120 ai Knessetului (parlamentul), în vederea formării unui „guvern de dreapta”, după cum dorea el, potrivit Agerpres.

În ultimele săptămâni, Benjamin Netanyahu a încercat să formeze un guvern de dreapta cu aliaţii săi din partidele ultraortodoxe, cu dreapta radicală Yamina şi formaţiunile politice ale „sionismului religios” de extremă dreapta.

În pofida acestor eforturi, contorul politic s-a oprit la 59 de deputaţi, cu doi deputaţi mai puţin decât majoritatea parlamentară de care avea nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri