Ionuț Mihai Moldovan (30 de ani), șoferul șoferul unui bolid de lux, Maserati, s-a răsturnat în Pasul Tihuța în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar se pare că trecutul său apropiat ascunde lucruri cumplite. Moldovan, ca și ceilalți doi tineri (unul de 23, celălalt de 30 de ani), a murit pe loc!

Acesta, împreună cu alți doi tineri, a murit pe loc în urma accidentului produs în județul Suceava, iar anchetatorii au găsit asupra sa, în haine, graficul cu datele la care era obligat să se prezinte la Poliție pe perioada controlului judiciar.

Astfel, șoferul inconștient, se afla, chiar în momentul morții, sub control judiciar, fiind acuzat de trafic internațional de stupefiante și constituirea unui grup infracţional organizat.

Moldovan, împreună cu un alt bărbat, a fost trimis în judecată în martie 2020, iar potrivit Portalului instanțelor de judecată, următorul termen în proces era programat pentru data de 18 mai, ultima prelungire a măsurii controlului judiciar datând din 21 aprilie.

Bărbatul fusese reținut pentru trafic de droguri în 2019
În ianuarie 2019, Tribunalul Bistrița-Năsăud a decis arestarea pentru 30 de zile a lui Moldovan și a altor trei bărbați acuzați de constituire de grup infracțional organizat și trafic de droguri: Marian Dan Mihăiescu, fiul său Emanuel Tobias și Liviu Adrian Căienar.

Emanuel Tobias Mihăiescu, Căinar Liviu Adrian și Moldovan Ionuț Mihai au fost reținuți chiar în timpul flagrantului, aceștia fiind în mașina vizată de procurorii DIICOT și aveau asupra lor 17,6 kg de canabis și 354,3 grame de cocaină, în valoarea totală echivalată de un milion de lei, potrivit Ziar de Cluj.

Cei patru arestați au stat luni bune în spatele gratiilor.

„În data de 17 ianuarie 2019 procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud, cu sprijinul SCCO BN, au efectuat prinderea în flagrant a 3 persoane de sex masculin, cetățeni români, în Punctul de trecere al frontierei Borș – România, imediat după ce acestea au trecut frontiera din Ungaria în România, introducând astfel pe teritoriul României, fără drept, cantitatea de 17,6 kg cannabis și 354,3 grame cocaină, droguri ascunse în interiorul autoturismului cu care se deplasau (…)

Cei trei inculpati prinși în flagrant, precum și un al patrulea inculpat, au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud, urmând a fi prezentați în cursul zilei de 18.01.2019 judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunerea de arestare preventivă”, anunța la acea dată DIICOT, prin intermediul unui comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here