Caută
Close this search box.

Lucian Bode: Captură record – 2.850 de pistoale cu glonţ, găsite într-un camion la PTF Isaccea

captură record

Lucrătorii Punctului de Trecere a Frontierei Isaccea au găsit, ascunse într-un camion care se deplasa spre Ucraina, 2.850 de pistoale letale, cu glonţ, ceea ce reprezintă o captură record, potrivit unei declaraţii a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Structurile Ministerului Afacerilor Interne au realizat o captură record de arme de foc letale, de 2.850 de pistoale noi, cu glonţ. Astfel, luni seară, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii punctului de frontieră Isaccea, au depistat, ascunse într-un camion condus de un cetăţean ucrainean, cele 2.850 de pistoale cu glonţ, calibru 4 şi 4,5 mm. Armele au fost confiscate imediat în vederea confiscării”, a spus Lucian Bode, joi, într-o declaraţie la sediul ministerului.

El a arătat că, în ultimele trei zile, la nivel naţional, structurile MAI au desfăşurat 3.264 de acţiuni, dintre care 43 de mare amploare.

În cadrul acestora, au fost efectuate aproape 300 de percheziţii la persoane despre care existau informaţii că sunt implicate în comiterea infracţiunilor din sfera criminalităţii grave şi organizate şi au fost puse în aplicare 112 mandate de aducere.

„Au fost depistaţi 43 de urmăriţi naţional sau internaţional şi au fost prinşi în flagrant 349 de autori de infracţiuni. De asemenea, au fost aplicate 29.048 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9,6 milioane de lei, şi au fost confiscate bunuri în valoare de două milioane de lei”, a mai spus Bode.

Poliţia de Frontieră a respins intrarea pe teritoriul României a 424 de migranţi iar, prin măsuri specifice, s-a interzis intrarea în ţară a 35 de tone de deşeuri.

„Activităţile continuă şi astăzi, astfel că structurile MAI desfăşoară aproape 1.000 de acţiuni preventiv-reactive la care participă aproape 7.000 de lucrători”, a afirmat ministrul de Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri