Caută
Close this search box.

Ludovic Orban, întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă, pentru BNR: Vocea şi talentul

ludovic orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a afirmat, întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă, pentru a fi numită consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu: Vocea şi talentul!”.

Liderul PNL a adăugat că nu comentează angajarea de cadre la BNR şi a precizat că, în perioada în care a fost premier, a avut o coordonare foarte bună cu Banca Naţională, într-o perioadă dificilă, marcată de pandemie.

„Ştirea iniţială am înţeles că nu e adevărată. Că e angajată, că nu ştiu ce consilier, la nu ştiu ce departament”, a declarat Ludovic Orban, la Parlament. Chestionat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă, pentru a fi numită la BNR, liderul liberalilor a replicat: „Vocea şi talentul”.

„Aş prefera să nu comentez. Politica de cadre o face Banca Naţională”, a adăugat Orban. Întrebat dacă numirea Vioricăi Dăncilă nu este o formă de recompensare a acesteia, pentru că l-a susţinut pe Mugur Isărescu, pentru prelungirea mandatului de guvernator, Orban a răspuns:

„Eu pot să vă spun doar că am avut o colaborare foarte bună cu BNR, în perioada pandemiei, că BNR a susţinut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile şi că literalmente colaborarea cu BNR a fost benefică pentru economia românească. În ceea ce priveşte angajarea de cadre la BNR, nu mă întrebaţi pe mine, nu mă priveşte”.

Fostul premier Viorica Dăncilă, fost candidat al PSD la prezidenţiale în 2019, a fost numit consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, conform Biroului de presă al BNR.

Dăncilă a fost angajată pe 15 mai. Pentru a se angaja în corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar şi a susţinut un interviu.

Viorica Dăncilă l-a susţinut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR, în 2019, în ciuda faptului că Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri la banca centrală.

În scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, Dăncilă a semnat un punct de vedere al guvernului, în care arăta că orice modificare a statului BNR – ceea ce era cazul cu legea promovată de Liviu Dragnea – trebuie avizată de Banca Centrală Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri