Caută
Close this search box.

Lukaşenko: Oamenii răi ne atacă din afara şi din interiorul ţării

aleksandr lukaşenko

Aleksandr Lukașenko a avut o primă reacție, după deturnarea unui avion Wizzair, pentru a răpi un jurnalist de opoziție. El acuzat Occidentul că folosește acest moment ca diversiune, pentru a purta un război hibrid împotriva lui, relatează Reuters.

Lukașenko s-a justificat, spunând că a acționat în concordanță cu normele și regulile internaționale dar că oamenii răi încearcă să se folosească de acest episod, pentru a-l submina.

„Așa cum am prezis, oamenii răi care ne atacă din afară și din interiorul țării și-au schimbat metodă de atac asupra statului nostru”, a declarat Lukașenko, în fața parlamentului de la Minsk.

„Acești oameni răi au depășit multe linii roșii și au renunțat la orice formă de bun-simt sau moralitate umană”, a continuat el.

Deturnarea cursei Ryanair de către autoritățile din Belarus, pentru arestarea disidentului Roman Protasevici, a produs un val de indignare în toată lumea occidentală și a dus la noi sancțiuni împotiva regimului Lukașenko, supranumit și ultimul dictator al Europei.

Anterior, mai multe companii aeriene europene și nu numai au anunțat că vor evita spațiul aerian al Belarusului, iar Uniunea Europeană a recomandat de asemenea evitarea acestuia de către aeronavele care tranzitează Europa.

Compania aeriană de stat a Belarusului, Belavia, a primit interdicție de a mai intra în spațiul aerian al statelor membre UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri