Caută
Close this search box.

MAE confirmă că nu sunt români printre victimele accidentului de teleferic din Italia

Ministerul Afacerilor Externe precizează, în legătură cu accidentul de teleferic din staţiunea italiană Stresa, din regiunea Piemont, că, până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General de la Torino nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă.

MAE, prin intermediul Consulatului General al României la Torino, s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media din România privind incidentul produs la data de 23 mai, în staţiunea Stresa, regiunea Piemont, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a obţine informaţii cu privire la identitatea persoanelor afectate, precizează MAE.

Potrivit sursei citate, până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest accident.

Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii Consulatului General al României la Torino de la autorităţile locale, până la acest moment au fost identificate 10 din cele 13 victime, nefiind, deocamdată, confirmată prezenţa unor cetăţeni români în rândul acestora.

Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri